Home / Lajme / Ugljanin : Tani partia e tij quhet “Vetëvendosje” kërkon bashkim të Sanxhakut me Kosovën

Ugljanin : Tani partia e tij quhet “Vetëvendosje” kërkon bashkim të Sanxhakut me Kosovën

 

Image result for Sulejman Ugljanin kosova

Një provokim tjetër nga Sulejman Ugljanin, i cili kërkonë bashkimin e Sanxhakut me shqiptarët, shkruan portali serb “Alo”.

Partia politike e Sulejman Ugljanin pak ditë më parë njoftoi pjesëmarrjen e tyre në zgjedhjet për Këshillin Kombëtar Boshnjak me një listë “për unitetin e Boshnjakëve – Dr. Sulejman Ugljanin”, megjithatë, Ugljanin vendosi të ndryshojë emrin e listës dhe të riemërton atë në “Vetëvendosje – Dr. Sulejman Ugljanin “.

Rastësisht ose jo, emrin e njejtë “Vetëvendosje” e mbart partia shqiptare e Kosovës, e drejtuar nga Albin Kurti.

Vladimir Gjukanoviq, anëtar i Kryesisë së SNS, ka thënë se ajo që Ugljanin po punonë shumë seriozisht, në mënyrë të veçantë, thotë ai, kur merret parasysh tendenca e tij për të Sanxhakun i përkasin Shqipëri së Madhe.

Ai ka qenë prej kohësh duke punuar në një proces shqiptarizimin boshnjakëve në Sjenicë, Tutin dhe Novi Pazar dhe një plan serioz dhe programit për atë për të kryer. Sigurisht, ky emër i listës së tij erdhi nga reputacioni i partisë së Kurtit në Kosovë, por gjithashtu si një tendencë për të thënë se Sanxhaku ka të drejtën e ndarjes. Ugljanin ka lindur në Mitrovicën e Jugut dhe synon të bashkon Sanxhakun në trungun e Shqipërisë së Madhe, thotë Gjukanoviq

About admin

x

Check Also

 Mbështetje e fuqishme nga Amerika për Qeverinë Kurti/ Blinken sapo e tha me zë të lartë: “Kosova është partnere e palëkundur dhe e rëndësishme e SHBA-së”

Nga: Gëzim Mekuli Mbështetje e fuqishme nga Amerika për Qeverinë Kurti Sekretari...