Home / Histori / Studimet e Universitetit të Harvardit 1953)

Studimet e Universitetit të Harvardit 1953)

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Nga: Teuta Reka

Ky studim vërteton se vetëm shqiptarët janë vendasit e Ilirisë dhe Thrakisë.

Faqe 365: “Maqedonia ka qenë e banuar nga grupe etnike josllave:
Vllahët ilir – thrakë te romanizuar (kutzovlahët, meglenitët, arumunët),
• shqiptarët ( direkt pasardhës të aborigjenëve ilirë dhe trakë),
• grekët skan ekzistuar
• e më vonë edhe nga turqit”.
📂 Sllavologjia e Harvardit: Vëll. 1. 1953
____
🇬🇧Harvard University Studies 1953)
This study proves that only Albanians are natives of Illyria and Thrace.
Page 365: “Macedonia was also inhabited by non-Slavic ethnic groups:
Romanized Illyrian Vlachs (Kutzovlachs, Meglenites, Arumuns),
• Albanians (descendants of the Illyrian and Thracian aborigines),
• the Greeks did not exist
• and later also from the Turks”.
📂 Harvard Slavology: Vol. 1, 1953

About xhzeqiri

x

Check Also

Sot bëhen 24 vjet prej kur më 26 shtator 1998

Nga: Albin Kurti Sot bëhen 24 vjet prej kur më 26 shtator...