Home / Histori / SKANDALOZE: Ja si Ibrahim Rugova i dënoi demostratat e vitit 81′

SKANDALOZE: Ja si Ibrahim Rugova i dënoi demostratat e vitit 81′

 

Një e vërtetë që nuk bëhet publike sot për Ibrahim Rugovën është qëndrimi i tij në lidhje me demostratat e vitit 81′. Pasi dënuan demostruesit, sistemi komunist i kohës filloi të dënojë edhe ata që nuk dolën publikisht të dënojnë demostratat dhe demostruesit, pra ata që nuk pranuan të thonë të pavërtetën dhe të hedhin baltë mbi demostratat, edhe ata duheshin dënuar politikisht njejt si ato qe demostruan, ndër to, në shënjestër kryesore ishte akademik Rexhep Qosja.

Pasi e përjashtuan nga Universiteti, pasi e hoqën nga pozita e drejtorit ne Institutin Albanologjik, pasi i ndaluan botimin e veprave, Ibrahim Rugova do bën thirje për një tjetër dënimin ndaj akademik Rexhep Qosjes, ai do thotë:

“…Dëshmia e parë se jemi luftëtarë për realizimin e këtij programi aksional është dënimi i nacionalizmit dhe i krejt atyre ideve dhe kërkesave armiqësore që cënojnë bashkim-vëllazërimin, barazinë e kombeve dhe kombësive dhe frytet e revolucionit socialist. Për këtë arsye, diskutuesi, Rexhep Qosja, duhet të dënohet siç është propozuar në materialin e grupit punues të kryesisë së Komitetit Krahinor, të Komitetit Komunal dhe të Kryesisë së Konferencës Universitare të Lidhjes së Komunistëve.”

About admin

x

Check Also

Shqiptarët e Afganistanit, pasardhësit e ilirëve që jetojnë mes këngëve dhe valleve tradicionale

/Huazuar nga Portali Mekulipress.com/ Kemi të bëjmë me një rast unik të...