Home / Opinion / Sali Berisha dhe Lulzim Basha po mundohen të vinë prap në pushtet me protesta të dhunshme.

Sali Berisha dhe Lulzim Basha po mundohen të vinë prap në pushtet me protesta të dhunshme.

Billedresultat for ragip mexhuani

 Shkruan; Ragip Mexhuani     Prishtinë 21.04.2019 

Ata protestues të dhunshëm që u shkojnë pas Bashes , Berishës , Kryemadhit- Metës nuk e duan Shqipërinë, ose janë “turma pa tru “ siç thoshte Noli .Zef Mirdita m Ndërshpipëtarë , prizren 1998 . f .236 . Më 9 prill 1992 , dr. Sali Berisha zgjedhet për kryetar të Shtetit . … Në maj të vitit 1992 , ripërtërihet edhe hierarkia kishtare e Kishës Ortodokse në Shqipëri apo Kisha Lindore e ritit greko- bizantin. Kryepeshkop i Kishës Ortodokse Autoqefale në Shqipëri emërohet Anastas Janulatosi nga Greqia . …

 Husamedin Ferraj , (2001 )  Sali Berisha : Ta bejmë Shqipërinë model të minoriteteve . 

Arben Puto (2002 ) :Nga pikëpamja organizative bashkimi demokratik i minoritetit grek i quajtur Omonia vepron në 18 rrethe të Shqipërisë dhe ka rreth 200 organizata të saja . …S.Berisha  e njeh pavarësinë e Maqedonis i pari në Ballkan pa të drejtat e shqipëtarëve ( H.Ferraj ) . 

1993.S . Berisha : Largohuni nga nacionalizmi

Shqipëtarë , serbët e mirë H . Ferraj 

  1. S.Berisha : Historikisht Kosova nuk ka qenë teritor Shqipëtarë H . Ferraj 

1995 . S. Berisha kerkon autonomi për Kosovën nën Sërbi . ( Human Rights Watch Helsinki – Të Drejtat  e Njeriut  në Shqipërinë Post-Komuniste , New York ,10 maj 1996 ). 

Kur Bota i vuri embargo S.Milosheviqit gjatë luftës në ish Jugosllavi S. Berisha e furnizonte Sërbinë -Malin e Zi me naftë . 

1996 S.Berisha : Perpjekje për përmbysjen e Rugovës ( H.Ferraj , Adnan Merovci në librin Një Hap me Rugovën ) . .. 

1997 S.Berisha dhe Ismail Kadare kundër UÇK-së ( H. Ferraj )

(2005) . Abdi Baleta : Vajza e Sali Berishës ka punuar në Mitrivicën veriore , ka shkuar për punë deri në Beograd meqenëse ajo në Sërbi ka edhe njerëz të gjyshës së saj Milicës ( Gazeta Zëri i së Vërtetës 20 shtator 2017 ,Tiranë ). 

Dërgimi në Kosovë prej Sali Berishës – vajzës së tij Argita Berisha dhe mikut të saj Lulzim Basha ,  për të përgatitur akuzat që kishin formuluar qarqet antishqiptare serbe , kundër udhëheqësve të UÇK-së për në Gjykatën e Hagës . Gazeta Zëri i së Vërtetës 20 shtator 2017, Tiranë .

Djali i Remzi Hoxhës Ardiani takim te Kr.ministri Edi Rama : Kerkon eshtrat e babës Remzi Hoxhës , i vrarë në Shqipëri 1995  shkaku i zbulimit të takimit të Sali Berishës Sllobodan Milosheviqit dhe Kiro Glihorovit në Ohër dhe të takimit të Bashkim Gazidedës me Arkanin ne Shkodër , duke drekuar dhe qeshur . 

Remzi Hoxha : Ne po pregaditemi për luftë në Kosovë , ju po bashkëpunoni drejtuar Bashkim Gazidedës . ( Gazeta Republika 5 qershor 2008 dhe TV . TOP NEW 21 dhjetor 2012 ). 

Sali Berisha ka bllokuar tenderin për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit Kosovë- Shqipëri : Me këtë veprim favorizohen tregtarët serbë të energjisë , të cilët kanë lidhje me djalin e kryeministrit Berisha . Gazeta Zëri Prishtinë ( 16 prill 2012 ). 

Vjedhëja të mbi 230 milion euro për llogari të Lulzim Bashës e të Sali Berishës i pari ministër i Transporteve dhe tjetëri S.Berisha Kr.ministër , duke e lenë rrugën e kombit në gjysmë .

Vrasja e 4 qytetarëve protesues para kryeministris më 21 janar 2011 , Berisha -Basha , njëri Kr. Ministër dhe Basha Min.Brendshëm . 

Berisha – Basha njëri kr. Ministër e tjetëri Basha Min. I Jashtëm në fshetësi i shitën Greqisë sip.ujore të vendit 351 klm 2  poshtë të cilës gjenden burime nafte e gazi , ketë trathti e anuloj Gjykata Kushtetuse e Shqipërisë.

Pak para largimit nga pushteti Sali Berisha ka firmosur në fshetësi traktatin për krijimin e Jugosllavisë së Re dhe Shqipëria do të ishte Republikë e 6 -të  e saj , …Gazeta Zëri i së Vërtetës ( 20 shtator 2017 Tiranë). 

( 1997 ): Frrok Çupi S.Berisha shpalli gjendjen e jashtëzakonshme ; shpërndau armët tek militantit dhe urdhëroj vrasjen pa paramendim të kundërshtarve ; përgaditi parlamentin që të votonte për te si president në turin e dytë .

Preç Zogaj (1998) : Fatura e dëmëve dhe humbja materiale që pësoi Shqipëria gjatë periudhës   janar- qershor 1997 e kalon shifrën e 1 miliard dollarëve dhe vjedhja e makinerive të fabrikave për ti shitur si hekurishte në hekuranen e Nikshiqit në Mal të Zi e gjetkë .

“ Sali Berisha ishte e keqja e madhe e Shqipërisë dhe se vetum largimi i tij me hirë a me pahirë nga pushteti , nga politika dhe madje nga Shqipëria do ti hapte rrugë paqes dhe begatisë në vend” .

Ekom.Ylli Limaj  , UÇK-ja dhe qarmatosja e saj Tiranë, gusht 1999 f.29 …Berisha e sundoi popullin shqiptar ekonomikisht dhe ushtarakisht . Robërimi i popullit shqiptar filloi me shkatrrimin e ekonomis me një vlerë prej 6 bilionë dollarë . Për rrjedhojë mbeten pa punë 1 milion punonjës. Për të mbijetuar u detyruan të emigrojnë 500 mijë vetë ,ose 15% e popullsisë dhe filluan profesionin e prostitucionit 50 mi femra .Eksodi shqiptar i shkaktuar nga genocidi ekonomik e politik i periudhës 1992-1997 u mori jetën 20. 000 shqiptarëve … 

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...