Home / Lajme / Permbi 100 ka arritur numri i patenteve – shpikjeve shkencore të Gurakuq Dajakut!

Permbi 100 ka arritur numri i patenteve – shpikjeve shkencore të Gurakuq Dajakut!

Shkruan : L. Dajaku

Dr. Ing. Gurakuq (Hasan) Dajaku, ligjërues në Universitetin e Bundeswehrit dhe udheheqës shkencor në njërën nga qendrat e njohura kërkimore në Gjermani “EAA – Electrical Drives and Actuators”, e cila operon në kuadër të Universitetit Ushtarak të Mynihut; në Institutin ku janë të angazhuar diku rreth 50 bashkepunetorë shkencorë të nacionaliteteve të ndryshme, edhe në këtë vit e ka pasuruar fushën e “Makinave Elektrike” me invencmet e tij të reja shkencore!

Deri me tani Gurakuqi ka publikuar afer 100 punime shkencore ne revista e konferenca ndryshme neper vendet me te zvilluara te botes, dhe eshte autor i dhjetra patentave – invencioneve qe kane te bejne me zhvillimin e makinave elektrike – motoreve elektrik qe aplikohen ne mase te madhe te automobilat me ngasje elektrike, pra, ne Industrine e Elektromobilitetit, njera nga industrite me te reja te ketij shekulli.

Ne kete vit, qe po e leme pas, numri i shpikjeve shkencora te Gurakuq Dajakut ka arritur permbi 100, te patentuara ne tri kontinetet e botes: Europe, Amerike dhe ne Azi. Vetem gjate kesaj kohe te pandemise, nje numer i konsiderueshem i invencioneve te Gurakuqit jane patentuar dhe jane ne proces te patentimit.

PS: Ne njeren nga fotografite qe eshte publikuar, shihen disa nga certifikatat e patenteve – invencionve te Gurakuqit.

Per me shume info rreth punes se Gurakuq Dajakut, te arriturave tij shkencore, biografise, publikimeve qe ka bere deri me tani, shpikjeve te patentuara, e tjera, mund te informoheni permes faqeve te Internetit, si Google, etj.

E përfundoj me lutjen: Zot, bekoi njerëzit e tillë, se të tillët janë e ardhmja e njerëzimit!

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...