Home / Lajme / Një lajm i gëzueshëm dhe historik për shqiptarët vjen nga SHTËPIA E BARDHË

Një lajm i gëzueshëm dhe historik për shqiptarët vjen nga SHTËPIA E BARDHË

Nga: Ramazan Bekteshi
May be an image of 1 person
Një lajm i gëzueshëm dhe historik për shqiptarët vjen nga SHTËPIA E BARDHË
Shqiptaro-amerikani me prejardhje nga Kërçova, B. Bix Aliu (Begzat Azem Aliu), do të jetë Ambasadori i ri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mal të Zi
SHTËPIA E BARDHË
DHOMË BRIEFING
Presidenti Biden shpall të nominuarit kyç
16 SHTATOR 2022
UASHINGTON – Sot, Presidenti Joe Biden njoftoi synimin e tij për të emëruar individët e mëposhtëm për të shërbyer si udhëheqës kryesorë në administratën e tij:
B. Bix Aliu, i nominuar për ambasador të jashtëzakonshëm dhe plenipotencial në Mal të Zi
B. Bix Aliu është anëtar karriere i Shërbimit të Lartë të Jashtëm, klasa e Minster-Këshilltar. Aliu kohët e fundit shërbeu si Chargé d’affaires, ad interim i ambasadës amerikane në Budapest, Hungari. Para kësaj, ai ishte Zëvendës Shef i Misionit të Ambasadës së SHBA në Poloni dhe ishte Chargé d’affaires, ad interim gjatë gjithë vitit 2021. Më parë, Aliu ishte Konsull i Përgjithshëm i Konsullatës së Përgjithshme të SHBA-së në Krakov dhe u dekorua me Medaljen Honoris Gratia, nderi më i lartë i qytetit, për avancimin e tij të rëndësishëm të lidhjeve ekonomike dhe kulturore midis Shteteve të Bashkuara dhe Kra-së kow. Detyrat e tjera të Aliut përfshijnë shërbimin si Zëvendës Shef i Misionit të Ambasadës së SHBA-së, në Podgoricë, Mali i Zi, Zyrtar i Diplomacisë Publike në Tiranë, Shqipëri, Zëvendës Koordinator i Orientimit në Trainin Kombëtar të Punëve të Jashtme të Departamentit të Shtetit ing Center, dhe duke shërbyer në Kongres si anëtar i Kongresit Pearson. Aliu mban diplomë Mjekësore nga Universiteti i Prishtinës, Kosovë, dhe diplomë Master i Studimeve Strategjike nga Kolegji i Luftës i Ushtrisë Amerikane në Carlisle, Pensilvani. Aliu është përfitues i çmimeve të shumta të performancës nga Departamenti i Shtetit dhe flet malazezisht, polonisht, serbo-kroatisht, maqedonas dhe shqip.

About xhzeqiri

x

Check Also

“Rrahmoni s’e kanë dertin e arsimit, synojnë rrëzimin e Albinit”

/ Prontistet deshirojn ta destabilizojn vendin, me argëtët e tyre ” Sindikale”/...