Home / Të ndryshme / Mor ti miku im, i papërmirësueshëm, Muri Ademaj!

Mor ti miku im, i papërmirësueshëm, Muri Ademaj!

Shkruan: Fadil Shyt

Sipas atyre “gjentelmenëve” të errësirës,-“me demek”,i paske “infektuar” me ateizëm!

Heu, “Jazëk, të qoftë , he “qafir”, i alabanistanit!
-Nuk kishe ti, tjetër punë aty;- veç të shkoje me ua thënë të vërtetat!
A paske harruar ti, “more i pamend”-se, kishat dhe xhamitë, i mbajnë pranë vetes; vetëm rrrencat, rrenacaket, mëkatarët dhe mëkatare;-si politikanët, tregtarët mashtruesit, sunduesit, dhunuesit siç janë dhe politikanët e demuto-kracisë,; kudo nëpër botën e çthurur feudal-kapitaliste; që nuk lanë asgjë të keqe pa ia bërë SHQIPËRISË dhe NJERËZISË!
-Vendeve të sakatosura,nga plagët e luftërave dhe prej varfërisë; në veçanti janë vërsulë si krokodilët; pasi po na ricopëtojnë, në shpirtëra dhe në territoret tona shqiptare; të vajtojnë, e besa edhe “po na ndihmojnë” ditën, e po na dhunojnë natën; me dinakëri, cinizma barbare, atdheun tonë anembanë; po na trajtojnë si në arnautli -kaurri;- në “albanistan”-,si e quan, “miku unë i madh, Erdokan.

Ndërsa, të tjerët andej kah perëndimi, -kur kåëtë e kujtoj ,po më rrokë  relolta-trishtimi,-se, vetëm për t´i  shfrytëzuar pasuritë tona, po na quajnë  dhe po rrejnë, kinse ne ishim dhe jemi “bungur” pakicash  den baba den, jo shqiptarë, por komb multietnik “kosovar” ,-europianë?!!!

KONSTATOJ ME BINDJE TË PLOTË:
Nga Lindja dhe Perëndimi, me mashtrime e dhunë, po na vëruslen si bishat, ujqërit e dhelprat; -me ide dhe vepra fashiste, po rriten, po majmen,-ata,-sa s´ka, nga çdo llloj përfitimi!…
-Kjo, është e keqe, por shumë më e keq është, sespe shqiptarët dhe shqiptarët dhe shqiptaret;-me shumicë, kanë  doza të forta të shpresave të kota, të mashtrimit  të dehjes, me fetë dhe kutura t e huaja, si opiume,- drogash; prandaj, po vuajnë, nga MOSKUPTIMI, dhe nuk binden dot; kur ne flakadanë dhe flakadene të dritës arbërore dhe njerëzore, po ju flasim dhe po ju shkruajmë, o dreq o punë?!

AH! SA KEQ!

Keq! Shumë keq!
Sa shumë, sa gjatë i mashtruan,

Herë iu flasin për Zot,
Herë, iu flasin për Dreq!
Vëllezërit dhe motrat tona,
-Më shumë e duan, punën dhe jetën,-sesa vuajtjet dhe- të mendojnë-për  pasvdekjen!
Por, ah,-të mirët dhe tër mirat.
-As sot e sot, në dritë e për Diell,
Nuk e shohin. as e njohin  të VËRTETËN!
-Të gjitha lojërat e “cirkut” të armiqve dhe tradhtarëve, dikur edhe sot; i kishin dhe i kanë këto qëllime:
-Këta të pabesë, po duan me na vrarë me dhe pa plumba, por me
pambuk, që ditët të na duken si netët; e netët pa drita, (elektrik        etj)-si ferri që nuk ekziston për bindjen tonë.
Këta kopplotistë dhe kmplotiste, intrigantë dhe intrigantiste,- të nxitur dhe të paguar nga armiqtë tanë shekullorë, fqinjët okupues dbhe kolonizatorë, serbo-grekë e të tjerë ;-po duan për të na vrarë optimizmin shqipotar revolucionar enverian, po duan të na thyejnë në çdo përpjekje të marshojmë përpara, dhe të na djegin si kartë çdo shprresë!
-Prandaj, jo më kot, pas gjithë atyre betejave  në protesta dhe luftërave çlirimtare, me demon-kracinë vrastare, llapasin-gajasin, se kjo qenka shpëtimtare; kinse, na paskan shpëtuar, kur po na paskan dhuruar,”një  të madhe margaritare”: mendimin e lirë?!!!
-Sipas logjikës së tyre lavire, ne jemi “të lirë , -“si shqipot e shqiponjat të futur me mashtrime e dhunë, nëpër kafaze, (shoqata humnanitare, me lloj-lloj emrash, “pa zarare”, në  parti e partiza demoNkratike dhe jo demoNkratike; për të zhurmuar si papagajtë/je, pastaj edhe duke klithur nga këto  tmerre!                                                          Veç me prekë me dorë, nuk bënë!…
–Na  thonë, mos gaboni!
Ne, e dënojmë dhunën, mirëpo harrojnë se, të tjerëve u bëjnë dhunë në çdo sec, e min, të ditëv-net!
-Thonë, pastaj: ju mundeni të na demaskoni, (lejojmë dhe  të na fyeni), të na urreni sa të doni; ju e dini që, as ne nuk po ua lëmë asgjë mangut- dhe zgërdhihen…por, mos harroni, neve aq na kanë ka bërë, aq po na bëjnë, këto “dashuriçkat” tuaja.
Ne, kishim dhe kemi halle të mëdha; -si të fshiheshim dikur, ndërsa tash, si ta vjedhim popullin, si ta qesim në ankand, pastaj ta shesim këtë “të uruar” atdhe!
-Bile, po të jemi të sinqertë, këto fyerje etj…,-aspak nuk na bëjnë përshtypje fare  ne  e kemi dert e mbi dert, ta zhvasim njerëzimin, mos kujtoni ju, se vetëm racën e mjerë naive shqiptare.
Ne, kudo dhe çdoherë e kemi mbrojtur dhe e mbrojmë devizën tonë të shenjtë fetare dhe politike:’
Të mashtrojmë dfhe të frikësojmë; që pastaj të fitojmë; pra të majmemi si derrat dhe dosat, ndërsa ju plaçi, nga zhurmat e dalçi fare!  Kujdes!                    Mor ti miku im, Muri Ademaj!              -Mos i harro çastet e vetëkënaqësisë sonë  verbuese, vetëmashtruese…!
Sa shumë po na kënaqen e digjen zemrat , sa shumë po na kruhen thembrat, kur po i shohim, në televizionet qeveritare të sunduesve të bandave me pushtet; “kosovare” dhe “shqiptare”,-RTK, në RTSH dhe në rtv të tjera, private: priftërinj, hoxhollarë, baba-shehët,-“nënat-tereza”,-sesi po teleisen e po  rrinë ngrehët: politikanë duke u puthur, duke u betuar, rrejshëm se; për të fituar lekë dhe vota, nga gënjeshtrat e tyre po neveritet bota, e cila si në pasqyrat e pista katran,-kur po ua din faqet e zeza!
-Kështu, me këta pusa e pisa, me mashtrime, po ikin vitet, po shkelin mbi botë;-të gjorën kohë të vlershme për punë dhe jetë; po e bëjnë turkuzë,-pra, kur praptohet (përmbyset) kerri me dru; andej nga anët tona themi:
“U bë puna llugë,-po shkojnë në rrokullisje,-rrotët mbi stupcat!..
Deri kur?!
Respekt!
6. Shtator, 2017

About admin

x

Check Also

Aktorja e famshme Irene Papas, vdiq si shqiptare!

-Do të mbetet e njohur për rolin e Penelopës, përkrah Bekim Fehmiut...