Home / Opinion / Koha e Maskarenjve Shqiptarë

Koha e Maskarenjve Shqiptarë

Murtez Ademaj – 2 maj 2018,

Për shkak se shqiptarët që u mundën nga Romakët dhe nga perandoritë e fetë më të reja , e nga dhuna e ushtruar ndaj tyre , u detyruan t`u nënshtrohen atyre pushtuesve,por asnjëherë s`u nënshtruan dot plotesisht , as s`u mishëruan me fetë dhe karakteristikat e të huajve ,dhe duke mbetur gjithmonë paganë , pra me fenë e tyre Natyrore ku Zot është vetëm natyra me forcat e saja , armiqtë na urrejnë edhe sot ne shek.21.

Në pamundësi t`a rikëthejnë Fenë dhe perandorinë e tyre Ilire , shqiptaret edhe pse u konvertuan ne te gjitha fete e pushtuesve , ata mbetën përherë vetëm vështrues anësorë të zhvillimeve dhe ndryshimeve fetare të botës njerëzore të shekujve të mëvonshëm .

Të sugjeruara
Mendime
Oazë e kujtë është Kosova ?
Mendime
Të jetosh në “kafazin” e quajtur Evropë
Mendime
UNË PUNOJ PËR ( Katolik, Ortodoks, Musliman dhe Bektashi. KOMB)
Koha e maskarenjve ke shqiptarët përsëritet vazhdimisht . Sa herë që dikush prej tyre i ngjitet një feje, një pushtuesit apo nje traditë të huaj , e ajo fe , traditë apo pushtues bie , shqiptarët që dështojnë ata menjeherë kërkojnë një fe tjetër të huaj . Kërkojnë tradita të reja dhe pushtues të rinj për t`iu ngjitur pas …

Eshtë tepër e rëndesishme që shqiptarët nuk e zgjedhin vetëm një fe te huaj .Kur njëri vëlla e merr fenë e njërit pushtues , tjetri vëlla e merr fene e tjetrit . Për shkak se Fetë për shqiptarët mbeten vetëm uniforma të jashtme per interese jetësore ,e në brendi s`i futën kurrë , asnjëherë , nga rënja e Ilirisë e gjer më sot s`kemi shqiptar që u përpoq ta krijojë vet një Fe shqiptare , vetëm Shqiptare …

Për shkak se Shqiptarët janë populli më Besimtar i botës ,një popull Pagan që për Zot njeh vetëm Natyrën ,Tokën dhe Qiellin , shqiptarët për hir të çiltërsisë së tyre kombëtare tradicionale dhe ndjenës vëllezërore për te gjithë popujt e botes pa dallime race , feje, tradite as prejardhje , u shërbejnë të gjitha feve të të tjerëve mirëpo vet s`i besojnë .

Shqiptarët , Punët e feve gjithmonë ua kanë lënë në dorë popujve dhe pushtuesve të rinj apo ardhacakëve në trojet e Evropes … Kur i vjetri ua len në dorë iniciativën të rinjve dhe ardhacakëve … atëherë ai gjithmonë do mbetet vet jashte mundësisë për të vendosur për vetvehten as për botën… Unë e kam shkruar që , Shqiptarët janë populli më besimtar në Botë edhe per shkakun që të gjitha Fetë Monoteiste jane RRENA dhe për shkakun që asnjëra nga këto s`i plotëson nevojat dhe deshirat e njerezve sikurse i plotëson Feja Natyrore-Natyralizmi – Paganist .

Kjo shihet dhe vërtetohet edhe me fjalët e Nolit , priftit shqiptar ortodoks i cili thot : “Bota i urrenë shqiptarët sepse , Katër Fe të huaja ndër shqiptarët , asnjëherë nuk gjetën vend në zemrën Pagane të shqiptarëve gjer me sot ” ! Pse ndodhe kjo , bie pyetja ? – Kjo ndodhë sepse Shqiptari nuk beson në asgjë njerëzore por vetëm në ato konkrete Natyrore … për ç`shkak bota kriminale e feve dhe perandorive pushtuese , shfarosëse e popujve të vjeter , popujt e tillë i ndjekë dhe i vret ku ti gjejë….

Në këto kushte , në mesin e shqiptarëve vazhdimisht dalin maskarenj dhe bëhen maskarenj … Sa herë që ndërrohen pushtuesit ndërrohen edhe maskarenjtë … Sa e sa Perandorë , Gjernerale , Kardinalë , Pashallarë, Knjazë etj … që pas rënjes së Ilirisë dolën nga shqiptarët e u ngjitën nëpër administratat e pushtuesve , e bënë emra të medhenj nëpër perandoritë romake, ortodokse dhe Otomane , asnjëri prej tyre s`u perpoq dot ta rikëthente Fene e vet të lashtë iliro-pellazge natyrore as Identitetin e tij Iliro-pellazg , por luftuan vazhdimisht per t`ua rritur Teritoret perandorive te huaja edhe numrin e besimtarëve feve të huaja ….

Kjo e vërteton që Shqiptarëve , sapo dolën Fetë Hebreje Abrahamike monoteiste , më s`u interesoi asnjë fe dhe asnjë Zot në formën Njerëzore ! Hebrenjtë me RRENAT e tyre dhe të botës romako-sllave , janë POPULLI i Zotit , por në realitet , POPULLI i ZOTIT janë vetëm SHQIPTARET paganë, shqiptarët natyrorë, shqiptarët e hapur për të gjithë, të dashur për të gjithë të huajt, mikpritës për të huajt , mëshirues për të huajt , humanitarë për të huajt , solidarë me të vuajturit dhe të dobëtit e huaj , luftëtarët më të shkëlqyeshëm të botës për fetë dhe pushtetet ( dhe shtetet ) e huaja dhe të gjitha këto ,falas …

Cili popull bën këso Sakrifica kaq të mëdha kundër vetvehtes pos Besimtarëve , e të jesh besimtar ,bota thot ,” je i marrë ” !

About admin

x

Check Also

ik syrgjynosu, sa me shpejt me mire!

Nga: Luan Baci 1 Tetor 2022 Ik nga kjo toke, ik aty...