Home / Të ndryshme / Ju raportoni, bllokoni, Ne ripostojmë, ripublikojmë. Ene kush mërzitet i pari humb!!

Ju raportoni, bllokoni, Ne ripostojmë, ripublikojmë. Ene kush mërzitet i pari humb!!

 Nga: Genta  Kaloçi

Edhe i vdekur për 37 vjet i zë tartakuti se, mos ringjallet si krishti..Kaq tmerr e kanë saqë dridhen vetëm nën tingullin e emrit të kollosit dhe raportojnë poezitë e padëmshme këta bajgat e çensurës façiste, kundër fjalës së lirë!
Çfarë mund të thuash për kopilat e çirakët e salikmonedlulushave shpk..??
Vargjet më poshtë;
23 gusht 2018!
Genta Kaloçi Skënderi
Këngë vaji me motive jugu (midis xhaxhit dhe kupolës së jashtëqitjes)!
Eh çdo ulërasin kupola duke kënduar, do I thërrasin mëndjes, por kur vijnë ato të shkreta s’ti hanë as qëntë. Me Cia e fbi me bkh, me spak e spuk me veting e gjykata të reja me gjykatës të importuar, ndërkoh që kupola ka katër vjet që mundohet për marrveshje, por gishtin e mesit ka arritur. Kur të bien në qetsinë e pamundësisë për të ndryshuar e për të bërë diçka do fillojnë ti thërrasin mëndjes dhe do bëjnë një përmbledhje të jetës së tyre.
Me këngë vaji jugu po ju përshkruaj situatën e tyre;
Ç’të bëmë Enver, ç’të bëmë oiiii
Edhe i vdekur na e fute oiiiii
Na prure kta trapat oiiii
Nga anë e anës oiiii
Kta s’marrin pyka oiiii
janë më keq se hitleri oiiii
Siamezë e krejt si ai oiiiii
Ku na ranë për pjesë oiiii
Kishim shpresa se parja e pasuria oiii
Do na mbronte nga drejtësia oiiii.
Na fal o xhaxhi oiiii
Paskemi qënë kopila oiiii
S’ta kemi ditur vlerën oiii
As rëndësinë oiiiii
Mbase na fal tani oiii
Është pak vonë, por ti je kollos oiii
Ti ke falur dhe më parë oiiii
Më mirë vonë se kurrë oiiii
Xhaxhi u kthehet;
Kujt nga juve i plasi për mua oiii
Tani ju erdhi veza në byth oiii
Kërkoni ndihmë oiiii
Dilni ballë betejave siç ju kam mësuar oiii
Paçka se do hani kokat boshe oiii
Ç’më plasi për juve oiiii
Siç shtruat të flini oiiii
T’ju rrjepin e t’ju shk@rdhejnë oiii
Mua më telendisët oiiii
edhe bythq@r e peder@st më bëtë oiii
Tani nga kjo byth kërkoni ndihmë oiii
Nga njëra vrimë më hyni e nga tjetri më dilni oiiiii
E kujt i plasi për ju oiii
Të parët tuaj i lashë të gjallë oiii
I mësova si të hanë e të qijnë oiiii,
Por ju paskeni qënë farë e ligë oiiii
T’ju bëjnë shembull oiii
Siç lozët me pjellën time oiiii
Ik pirdhuni oiiii
e mo më çani qetsinë oiii
Se s’jua kam ngenë oiiiii
Kupola e jashtëqitjes;
Bustin do t’a kthejmë ku ishte oiii
Ti vetëm firmos një falje nga atje lart oiii
Ç’të duash ti oiii
Ne ktu gati oiiii
Xhaxhi u kthehet;
E kujt i plasi për bust e përmendore oiii
Kshu siç jeni katandisur oiii
As për tu pështyrë s’jeni oiii
E jo të kapardisem mes trapash oiii
Më lini rehat ktu në sharrë ku jam oiiii
e mo më grricni kaq shumë oiii
Kupola vazhdon i lëpihet;
Po ne do të kthejmë meritat oiii
Do të kthejmë varrin atje ku ishe oiii
Do të japim lavde e ndere oiiii
Siç i ke pasur e akoma më shumë oiiii
Xhaxhi u kthehet;
Ju s’më ktheni dot asgjë oiii
As më merrni e as më jepni dot oiii
Nga kriminelë s’pritet asgjë oiii
Ju s’mi dhatë që të mi merrnit oiii
Unë jam rrënjë në zemrat e popullit oiii
Ata më deshën e më duan oiii
Këtu ku jam s’kam nevojë për furçat tuaja oiiii
Fundin tuaj e merituat oiiii
Eh, shyqyr s’kam gisht oiiii
se mua do më ngarkonit me faj oiiii
Dilni zot vetes oiiii
Siç shtruat flini oiiii
Po iki tani oiiii
Më pret zoti të los një dor letra oiiiiiiii
ju vazhdoni tatëpjetën oiiii
Siç e keni nisur bitiseni oiii
Për popullin ka kush mendon oiiii

ju në të sëmësë shkofshi oiiiii

About xhzeqiri

x

Check Also

RIHAPJA E PROCESIT TË PASTRIMIT REAL ME TË KALUARËN KOMUNISTE, PËR DËNIMIN E KRIMEVE DHE KRIMINELËVE TË ISH-REGJIMIT KOMUNIST JUGOSLLA NË MAQEDONINË VERIORE

A k t u a l e ANALIZA E DITËS Shqiptarët do...