Home / Të ndryshme / Ilir Meta paska tjetër grurore mermeri në Skrapar, me sip. 2,1 Km2, firmosur prej djalit të dajës ish-drejtor i AKBN dhe maskuar pas 2 firmave indiane

Ilir Meta paska tjetër grurore mermeri në Skrapar, me sip. 2,1 Km2, firmosur prej djalit të dajës ish-drejtor i AKBN dhe maskuar pas 2 firmave indiane

10 Qershor, 2018
Ilir Meta paska tjetër grurore mermeri në Skrapar, me sip. 2,1 Km2, firmosur prej djalit të dajës ish-drejtor i AKBN dhe maskuar pas 2 firmave indiane
Do rrafshoj malin për 25 vjet, do nxjerr 21 milionë m3

Një informacion nga Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore (AKBN), na ka bërë të ditur, se në dosjet e lejeve minerare të dhëna prej kësaj agjencie, gjendet e “maskuar” edhe licenca e një guroreje tjetër gjigande, me adresë malet e Skraparit, ku prodhohen pllaka e blloqe mermeri.

Sipas të dhënave të përcaktuara nga eksperti Adhurim Çaushi, drejtues zyrtar i studimit për shfrytëzimin e zonës së mermerit dhe ortak biznesi me Këshilltarin e gjithë drejtorëve të AKBN, “eskpertin” privat Edmond Goskoli, konfirmohet me shkresë zyrtare, se sipërfaqja e kësaj guroreje që po rrafshon male të tjerë në Skrapar është 2.1 kilometër katrore.

Sipas studimit dhe lejes së shfrytëzimit, aktiviteti po zhvillohet me logon e firmës shqiptare “Mining Ventures Albania” Shp.k (përgjëgjësi të kufizuar), me adresë në fshatin Melovë të Skraparit.

Kjo firmë është krijuar vetëm pak ditë, para se të bënte kërkesën e pajisjes me leje për gruroren dhe deklaron, se nuk diponon kapacitetet për të zhvilluar këtë biznes, por sqaron në dosje, se “ka mbështetje financiare, teknike e materiale”, nga 2 aksionerët e saj ”Mahadev Marmo Private” dhe “Mining Resources Worldwide (FZE)”, me origjinë nga India, të cilat komandojnë me letra, biznesin e mermerit në Skrapar.

Sipas burimit nga AKBN, thuhet se edhe ky biznes mermeri, me sipërfaqe 2.1 kilometër katrore në malet e Melovës së Skraparit, i kodifikuar “Zona Minerare 136/8”, zotërohet nga Presidenti Ilir Meta, paçka se”maskat” e licensimit janë nga India, të përdorura edhe në këtë rast, për të fshehur pronarët e vërtetë, që po bluajnë” miliarda lekë nga pasuritë kombëtare!

Kjo zonë prodhimi mermeri ka leje shfrytëzimi për 25 vjet, dmth., sa të rrafshohet krejt mali, ose deri kur Ilir Meta të bëhet 75 vjeç!

Sipas shkresës zyrtare, miratimi si zonë e planifikuar për shfrytëzim, studimi teknik, gjeologjik e mjedisor i kësaj gruroreje, janë bërë brenda 1 muaji, miratuar me Urdhrin Nr 107, datë 10. 03. 2014 të ministrit të Ekonomi-Tregëti-Energjetikës.

Me shumë “emergjencë” e ka pajisur me leje aktiviteti gruroren edhe AKBN-ja, që në atë kohë drejtohej nga Dael Dervishi, djali i dajës së Ilir Metës, duke autorizuar indianët, të ngjiten në lartësinë 1800-2045 metër mbi nivelin e detit në Skrapar, për të rrafshuar 2,1 Km2 sipërfaqe mal, ku do të marrin 21 milionë metër kub (m3) pllaka e blloqe mermeri!

About admin

x

Check Also

Aktorja e famshme Irene Papas, vdiq si shqiptare!

-Do të mbetet e njohur për rolin e Penelopës, përkrah Bekim Fehmiut...