Home / Opinion / GJASHTEMBEDHJETE—NENTEQINDETETE—!!

GJASHTEMBEDHJETE—NENTEQINDETETE—!!

Bashkim Bega
Me grushtin lart e fort te shternguar
Nje tufe lule per te te dhuruar
Gjalle je- s ke vdekur as humur e tretur

Per mua dhe miliona ne bote te tjere
Perjete nje dite per ty do te kete
Gjashtembedhjete-Nenteqindetete

Ti s erdhe si vine zakonisht te tjere
Po si nje thesar -me te madhe vlere
Te solli koha e botes historia
Te kerkoi atdheu e gjora -Shqiperia
Lis i shtrire nder shekuj per toke
Armiqate se linin te ngrinte koke

Nje komb ishim e vellazeri s kishim
Na zgjove bashkove e vellazerove
Na dhe ato qe na mungonin ne shekuj
Buke – dashuri -drite dhe hekur
Shkepute yjet e mbi atdhe i zbrite
I dhe flatra Shqiponjes gjer ne re e ngrite
E bere ne jete -nje zonje te vertete

Mesuesit tend degjove e Partine krijove
Mblodhe vegjeline e vendin clirove
Vepren vazhdove qe kishe menduar
Per ta ndyshuar Shqiperine e Shoqerine
Per te ngritur te ne nje bote tjeter
Jo mbi germadhat e asaj- te vjeter
Duke e arnuar e duke e shartuar
Po qe nga themelet duke e rrafshuar
Tere pushtetin ja dhe ne duar
I hoqe nga vetja prangat -skllaverine

Sfidove ne praktike -kalemxhinj te shquar
Thone vegjelia -s ben per te drejtuar !

Si mohove ndryshimet -evolucionin
Le ti beje the -kush i ka krijuar
Une dua udhen e shpejte -rrevolucionin
Nje shoqeri tjeter mbi dhe per te ndertuar

Sa here te ngriten tallaze e furtune
Piratet e eger ne dete andej -pertej
Kot u munduan ste zune dot ne gjume
S ta ktjhyen timone qe shtergoje ne duar

Te kompllotuan -po edhe te vleresuan

Se kemi midis nesh -ca te pa bese
Pjelle e atyre qe ste deshen e te perqeshen
Mbi ty tym te zi leshojne e s pushojne
Vepern tende sa me shume te ta erresojne
Shqiperia thone eshte duke u ndertuar
Udha e tij ka qene aq e gabuar

Kane te drejte se ndertime jane bere te ne
Sa te duash plot e si mohon dot
Ama Shqiperia dhe shoqeria vjen era hale

Te rrish i qete se ne s do ti lejojme
Do te kthejme vete -s kane ku te shkojne
S vjen verdalle dheu – neper gjithesine
Bashke me njerezine e ta sajen historine

Fotografia e Bashkim Bega

About admin

x

Check Also

Ed(vini) ka rënë në dilemë

 Shkruan: Dritan Goxhaj E keni vënë re që sa herë në këtë...