Home / Opinion / Fadil Maloku: “Komb” kosovar, nuk ka pasur, nuk ka, dhe kurr s’do ketë!

Fadil Maloku: “Komb” kosovar, nuk ka pasur, nuk ka, dhe kurr s’do ketë!

Sociologu dhe profesori universitar Fadil Maloku, ka goditur ashpër duke hedhur poshtë, çdo mundësi për krijimin e një kombi kosovar. Sipas Malokut, një komb i till nuk ka qenë asnjeherë më parë dhe kurrë nuk do të jetë..

1.Shqiptarët e Kosovës (meqë, shpëtuan nga shumë skema morbide historike të; ndarjes, asimilimit, segregacionit, etj.), asnjëherë nuk kanë pasë asnjë interes; historik, kombëtar, as social, as politik, as ekonomik, as ushtarak, as civilizues…, e as kulturor (!), që të konvertohen në “komb” kosovar!,
2.Ngase, thjesht; s’egziston asnjē fije argumenti etnopsikologjik, as dëshmi antropologjike, e as gjurmë etnike, etj. që do të mund ta lidhte psh. SERBIN më shumë me KOSOVARIN se sa KOSOVARIN me SHQIPTARIN!
3. Andaj, i kotë dhe shumë absurd është debati rreth braktisjes së shqiptarizmës, për hirë të kosovarizmës!!! Thjesht, injorone!Sepse, asnjë argument historik, as sociologjik NUK egziston!PIKË

About admin

x

Check Also

Cikli : I Plotëfuqishmi dhe e madhërishmja!

Shkruan: Genta Petro Kaloçi “Ateisti që b/bisedon me Atë, quhet i çmendur....