Home / Lajme / Donald Lu parlajmëron skenarin kroat dhe rumun në Shqipëri, burg për zyrtarët e lartë të korruptuar; dridhen Berisha dhe Meta

Donald Lu parlajmëron skenarin kroat dhe rumun në Shqipëri, burg për zyrtarët e lartë të korruptuar; dridhen Berisha dhe Meta

Ambasadori amerikan flet shqip dhe qartë në të gjitha artikulimet e tij në takime, në biseda por dhe në dhënie mesazhesh. Me sa duket e ka kuptuar se politika shqiptare ka shumë probleme me përkthimin e mesazheve që jepen nga partnerët ndërkombëtarë. Politika shqiptare i përkthen mesazhet sipas interesit të vet, dhe ky “marzh” i lartë gabimi nuk ka të bëjë thjesht me rastin më të fundit, atë të përkthimit të ligjit të Vettingut në Komisionin e Venecias. Shqiptarët për 25 vite me radhë i kanë përkthyer si kanë dashur deklaratat dhe mesazhet e partnerëve tanë ndërkombëtarë. Prandaj Shqipëria është në 25 vite tranzicion, një herë është rrënuar nga themelet në mars të vitit 1997, njëherë është tentuar të bëhet grusht shteti nga Berisha më 1998, dhe në tetë vite u rrënua ekonomikisht, u vranë njerëz në Gërdec dhe para kryeministrisë, po nga Berisha. Prandaj ambasadori amerikan Donald Lu ka vendosur të flasë shqip, shqeto dhe drejtpërdrejt me shqiptarët, politikën shqiptare dhe faktorët relevantë në Shqipëri.

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...