Home / Opinion / DHURATAT E HIDHURA PËR POPULLIN E KOSOVËS, NGA POLITIKANËT, E “KOMBIT KOSVAR”?!

DHURATAT E HIDHURA PËR POPULLIN E KOSOVËS, NGA POLITIKANËT, E “KOMBIT KOSVAR”?!

Shkruan: Fadil SHYTI

 
“Urime fitorja UÇK-së, urime fitorja populli vëlla i Kosovës!
Ditshi, e ruajshi, si sytë e ballit këtë liri”!
(Reshat Arbana)
-Përafërsisht, kështu pat uruar dhe pat dëshiruar i madhi artisti i popullit, kur erdhi në Prizren, me rastin e festës, kur ikënn trupat ushtarake serbo-çetnike armike, nga Kosova Jone Heroike.
-MIRËPO, JO SHUMË MË VONË, PAS KËSAJ FITOREJE, NË HORIZONTET E QIELLIT TË KOSOVËS, FILLUAN TË SHIHESHIN RE TË ZEZA!
-KËTO ERDHËN SI PASOJË E TRADHTIVE TË VJETRA DHE TË REJA TË EUROPËS EKSPANSIONISTE.

AJO EUROPË QË DIKUR I KISHTE COPËTUAR TROJET ETNIKE SHQIPTARE,-TASH NËN MASKAT E NDIHMAVE DEMOKRATIKE,-I GJETI BASHKËPUNËTORËT E SAJ,-PËR TË KËNDUAR MË TEJ, “KËNGËN E VJETËR”.
-PRANDAJ, NGA POLITIKANËT, “E KOMBIT KOSOVARË”, QË ERDHËN NË PUSHTET,-PA SHTET ME SOVRANITET, POPULLI I KOSOVËS, GJATË KËTYRE 18 VITEVE PRAPAKTHIMESH HISTORIKE, MIDIS TJERASH, “I FITOI” EDHE KËTO DHURATA:
1. KOSOVA, “PAS ÇLIRIMIT”, (1999), -NUK KA E FLAMURIN KUQEZI, QË ,NGA TITOJA DHE RANKOVIQI ME GJAK E KISHTE FITUAR, KUR E KISHIM NJËFAR, “POKRAHINE”,-E ASHTUQUAJTURA,”KRAHINE AUTONOME E KOSOVËS”.
-POLITIKANËT “ATHDHETARË”, DEMON-KRATË, PAS LUFTËS ÇLIRIMTARE,-PA AS MË TË VOGLËN REZISTENCË POLITIKE, AS DIPOMATIKE, PËRBALLË “MIQVE” NDËRKOMBËTARË, EURO-.RUSO-PUTINIANË DHE AMERIKANË,-E KANË HEQUR NGA INSTITUCIONET E SAJ.
-KY LARAMANI, ALLË SERBO-EUROPIANË, POR JO SHQIPTAR,-AS ME NJË FIJE, AS ME NJË SHENJË…!.
-LE TË RREJNË, LE TË ZHURMOJNË GJER NË QIELL,
SA TË DUAN, DITË E NATË, HIBRIDËT DHE ANEMIKËT E DJESHËM DHE TË SOTËM “POLITIKANË”,-KOPUKË DHE KOPUKE,-SE, KY KINSE QENKA FLAMURI I KOSOVËS,-KJO NUK ËSHTË E VËRTETË!
-TASH, KY “FLAMOSI”, ËSHTË,VETËM- SIMBOL PËRÇARËS!…
-UROJ NGA ZEMRA,-TA HEQIM SA MË SHPEJT, NESËR, TË MOS BËHET SËMURJE KANCEROZE, MOSMARRËVESHJESH, KONFLIKTESH NDËR SHQIPTARËT.
2. KOSOVA, JASHTË VENDIT, PO QUHET, “KOSOVO?!!!
3. KOSOVA, JASHTË VENDIT NË KONFERENCAT NDËRKOMBËTARE, NGA TË GJITHA ASPEKTET E JETËS, VENDI I SAJ NË ULËSE, NUK FIGURON, REPUBLIKA E KOSOVËS, POR, VETËM ME FUSNOTËN “KOSOVO”?!

-UROJ , QË KJO MOS TË NDODHË NESËR, EDHE KUR KLOSOVA DO TË PRANOHET NË OKB!
-PSE KJO PADREJTËSI?
4. PSE KËTË DAMKË TË DOBËT, ME FUQI TË PABARABARTË SHTETËRORE, ME SHTETET TJERA FQINJE DHE MË TEJ,-E PRANUAN, PËRFAQËSUESIT “LEGJITIM” TË POPULLIT TË KOSOVËS?!
5. DHE, SHKOJMË MË TEJ; PSE KËTO ZNJ, E KËTA ZNJ, “TË ZGJUAR/A”,-NUK PRANUAN QË, PERFIKSI I TELEFONISË SË KOSOVËS TË MERRET NGA SHQIPËRIA?!
6. AQ MË KEQ, PËR NE! -PSE NË BISEDIMET NË BRUKSEL, PRANUAN QË, PREFIKSI YNË, SHUMË PËRFITUES ,NGA ASPEKTI EKONOMIK DHE SHUMËHERË, MË GARANTUES NGA ASPEKTI I SIGURISË SË MBROJTJES TË SHTETIT DHE TË QYETARËVE, PËR RUAJTJEN E PRIVATËSISË SË TYRE,

-QË, NESËR TË MOS PËRGJOHEN NGA ARMIKU SERBOMADH,-E, TË TJERA AGJENTURA TË HUAJA?!
7. KOSOVA, U RICOPËTUA ANDEJ KAH MITROVICA, PJESA VERIORE E SHQIPËRISË.-JANË PO KËTA POLITIKANË QË, ME HARRESAT E TYRE TË QËLLIMSHME, IA KANË MUNDËSUAR SERBISË FASHISTE, TË DOMINOJË FUAQISHËM ATJE, NGA SHUMË ASPEKTE: EKONOMIKE, POLITIKE, USHTARAKE( POLICORE) GJYQËSORE E TË TJERA….
-MADJE, RREZIKU I RICIOPËTIMIT, TASH EKZISTON MË I MADH EDHE ANDEJ KAH KUFIRI ME MALITË N E ZI!
8. PO, PSE KËTA POLITIKANË BUJARË ME TË HUAJT, POR SHUMË KOPRRACË ME POPULLIN E TYRE,-PRANUAN QË MAQEDONISË, E CILA U DËSHMUA ARMIKE E PËRBETUAR E SHQIPTARËVE QË JETOJNË NË TROJET E VETA, IA FALËN MBI 2000 KM-2, FUSHA DHE MALE?!
-DHE, PASTAJ DOLËN “NGA MALI, PA IU HYRË, FERRA NË KËMBË”?!!! -.DOLËN, SEPSE ATËBOTË, NUK KISHTE OPOZITË TË VËRTETË SHQIPTARE, APO MË SAKT, NUK KISHTE OPOZITË FARE!

-KJO, FARSË OPOZITE FIGURONTE, VETËM NË LETËR.

-ATËBOTË, ENDE NUK KISHTE HYRË NË KUVENDIN E KOSOVËS, ALBIN SHQIPOJA, ME VV, HEROIKE, QË TË PROTESTONTE NË RRUGË DHE NË KUVEND ,-PËR KËTO FALJE TERRITORESH; QË KËTYRE SYLESHËVE,-ME TYM E FLAKË , T´UA BËNTE TË PAMUNDUR, ” TRIMËRESHAVE DHE TRIMAVE” UDBASHË DHE RENEGATË,-SI VËLLEZËR SIAMEZË TË TYRE, DUKE I DETYRUAR TË IKIN KAH SYTË KËMBËT,-MADJE, KUR DETYROHESHIN TË KRYENIN DETYRAT E SHKOLLARËVE FILLORISTË NË POLITIKË,-TË SHKONIN TË GËLQEROSNIN ZI, -E, MË ZI, TË FIRMOSNIN LIGJE ANTI-POPULLORE, LART, NË TAVANE DHE HONE ,TË “ASAMBLESË, “KOSOVARE KOMBËTARE”,-SEPSE, NDRYSHE KËTA KOKËKRISUR, TË HARLISUR, “NJERËZIT”-DEPUTETË DHE DEPUTETE, I KISHIN KONVERTUAR SI DEVIZAT; -NË NUMRA,-I KISHIN KATANDISUR SI MOS MË KEQ; DUKE IU DETYRUAR ME MASHTRIME E DHUNË; QË T´I TËRHEQIN QËNDRIMET E TYRE, TAMAM SI BREKËT NË BORDELET,-SIKUR TË ISHIN PALAÇO DHE LAVIRE.

– KJO BANDË HAJNASH DHE MAFIOZËSH, ME DHJETËRA DOSJE NË PROKURORI, DUKE VRAPUAR GJYQEVE, PËR TË DALË TË PASTËR NGA HAJNITË, ME “DREJTËSI”.

-KËTA SUNDUES ME PUSHTET KREJTËSISHT ANTI-POPULLOR,-VETËM ME ARGUMENTA POLITIKE OPOZITARE SHQIPTARE, SHKENCORE,-NUK MERRNIN VESH DOT,-SEPSE, NGA TURPET DHE KRIMET E TYRE, ISHIN TË SHANTAZUAR, ISHIN FUTUR KEQ NË INGRANAZHET ARMIKE,-PRANDAJ, PËR INTERESA TË PUSHTETIT FIKTIV, ISHIN ZH YTUR, THELLË NË HENDEQE POLITIKE, SA QESHARAKE DHE NJËKOHËSISHT, TRAGJIKE, “SHEFAT”, E POPULLIT, ISHIN TË DIRIGJUAR, NGA KRYESHEFAT E HUAJ, TË UNMIK-ut, DHE, MË PASTAJ EDHE TË EULEX-it, PËR TË SHPËTUAR NGA DËNIMET…, -KËTYRE TË PABESËVE,-ASPAK NUK IU INTERESONTE, PËR MBROJTJEN E KUFIJVE TË ATDHEUT.

-PRANDAJ, KJO VERBËSI-LAKMI E TYRE, NUK MUND TË QUHET NDRYSHE; VETËM TRADHTI, “MODERNE ME PAMBUK”, ME PËRMBAJTJE THELLËDSISHT REAKSIONARE,-SIPAS MODELIT ZOGIOLLIAN DHE ESATIAN.

-JO! POPULLI, NUK I HARRON KËTO PADREJTËSI HISTORIKE, QË IU KANË BËRË, ME PAPËRGJEGJËSI,PATURPSI DHE TRADHTI!

-PËR MË TEPËR,-PAS MARRJES PËRSËRI, TË “VLLADËS”, (PUSHTETIT),-NGA KLANI “PRONTO” DHE HYZMEQARËT DHE ORTAKËT E TIJ;-ME NDIHMËN “LISTËS SERBE” DHE TË AKR-së, TË BEHXHETIT, ALIAS, “BOZHË”-XHETIT”, -E, TË TJERA PARTIZA NGA MINORITETET KOSOVARE,-KY RREZIK SERIOZ, MUND TË PËRSËRITET, EDHE KUR TË BËHET MARRËVESHJA E SHENJIMIT TË KUFIJËVE ME SERBINË,

KUR TASHMË, PO SHIHET DHE PO DIHET QË, KATUNDET NË KUFIJTË E KOSOVËS ME SERBINË PO ZBRAZEN NGA BANORËT,-SI MOS MË KEQ, ANDEJ, KAH DARDANA, (ISH-KAMENICA) TË CILËN EDHE SOT, KËTA POLITIKANË, “MENDJENDRIRUR”-E QUAJNË, PA HEZITIME, KAMENICË?!!!!

-NGA KY ASPEKT, HIÇ MË E MIRË NUK ËSHTË GJENDJA, AS ANDEJ NGA BESIANA, (ISH-PODUJEVA),-PO KËSHTU, ME AVAZIN E VJETËR TITISTO-RANKOVIQJANË, TË CILËN EDHE SOT, KËTA POLITIKANË, “MENDJENDRITUR” PO E QUAJNË, PODUJEVË.

PRA, EDHE KJO KOMUNË E BEGATSHME, NË VECANTI ME PYJE DHE BRIGJE TË LARTA, ME SHUMË BUKURI MALORE, TREVË, KJO SHUMË E PËRSHTATSHME PËR BLEGTORI,-TASH KREJT LOGJIKISHT SHTROHET PYETJA QË KËRKON PËRGJIGJE?!

-PSE GJITHË KËTO IKJE NGA KATUNDET TONA?!

-KJO DOMOSDOSHMËRI QË PO SHTROHET PARA TYRE, ISHTE DHE ËSHTË TEJET KATASTROFALE, KJO KA ARDHUR GJITHMONË, SI PASOJË E PAPUNËSISË, SEPSE, DORA E SHTETIT NUK PO I PREKË,-NUK PO I NDIHMON, PRANDAJ, EDHE NË KËTO VISE, SI KUDO NË KOSOVË,- MALËSORËT, VARFËRIA, PO I GODET PAMËSHIRË, ANDEJ NË MALËSITË TONA. -TË GJITHA KËTO “DHURATA”,-PO I SJELLIN PASTAJ, GJITHË KËTO DËSHTIME, PËR FAKTIN QË: “SHTETI ËSHTË KAPUR NGA MAFIA”!

-PAT DEKLARUAR ME TË DREJTË, NË RTK,-SIMBOLI YNË I REZISTENCËS,

I MADHI, ADEM DEMAÇI.

KEQ! -EDHE KËSAJ RADHE, NUK QE E MUNDUR TË BËHEN NDRYSHIME POZITIVE, PËR FAKTET QË PO DIHEN. PRANDAJ, SIPAS PARASHIMIKIMEVE TË ANALISTËVE ATDHETARË/E, GJENDJEN NUK E KEMI ASPAK TË FAVORSHME,-POR, JO PA SHTEKDALJE:

“SHQITARI, 99 HERË NËSE BIE,

TË 100 HERË,-NGRITET”!…

-KA THËNË KËSHTU, ATDHETARTI YNË I MADH I TOSKËRISË, NJËRI NDËR DËSHMORËT E PARË TË SHKOLLËS SHQIPE, PETRO NINI LUARASI.

LAVDI DËSHMORËVE TË ATDHEUT!

5 Shtator, 2017

About admin

x

Check Also

ik syrgjynosu, sa me shpejt me mire!

Nga: Luan Baci 1 Tetor 2022 Ik nga kjo toke, ik aty...