Home / Të ndryshme

Të ndryshme

Secilin njeri në këtë botë e nderon ose (larg qoftë) e poshtëron fjala dhe vepra e tij 

/ Librat e mija të botuara/ Shkruan: Xhemil Zeqiri  Kopenhagë 26-05-2022   Reagim    “E vërteta triumfon e vetme, ndërsa gënjeshtra ka nevojë për bashkëpunëtorë”.  (Një filozof, – thënie nga Epikteti)    – As që e kisha ndërmend të reagoja ...

Read More »

UKSHIN HOTIT

Nga: Arflet Selmani Kaluan kaq vite Malli na ka marr Pyeta gjithandej Në mos të kanë parë – Pyeta fusha e male Hënën edhe diellin E kam pyetur tokën E kam pyetur qiellin – Mos vallë e keni parë Se ...

Read More »

KRISMA TË RRUFESHME ME BUBULLIMA PA SHI!

Nga: Fadil Shyti 18 Maj, 2022 Çuditrisht, kur qytetarët po iknin se po vinte “shiu i rrëmbyer”, unë i eturi për shiun e atdheut, “i dehur” nga shqetësimet e natyrës; më pëlqente t’i shihja dhe malet e malësive tona të ...

Read More »

ARSIMI DHE KULTURA NË SHQIPËRI NË VITET E NDËRTIMIT TË SOCALIZMIT

UÇK

Shkruan: Dilaver Goxhaj Pjesë nga intervista me ish-Ministren e Arsimit Tefta Cami, dhënë Radiokosovaelire Në prill 1976 emrohem ministre e Arsimit dhe Kulturës. Kur u emrova ministre, njëkohësisht drejtova edhe Komitetin e Partisë të Rajonit Nr.1 deri në dhjetor të ...

Read More »

ÇFARË KRYETARI E KRYEQEVERITARI MERITON SHQIPËRIA

 Nga: Dr. Musa Krasniqi Shqipëria meriton Kryetar e Kryeqeveritar që komb e fe kanë Shqiptarinë, virtyt zgjuarsinë, mirësjelljen e drejtësinë, që çmojnë nga kanë ardhë, në kokë mbajn plisin e bardhë, zemrën ua ngrohë atdheu, krenari marrin nga Skenderbeu, e ...

Read More »

KUSH JANË DREJTUESIT E “KOLONËS SË PESTË” RUSE NDËR SHQIPTARËT?

Shkruan: Prof.Dr. Abdulla Mehmeti (“Kolona e pestë” e Rusisë në Bullgari duket qartë në politikë, është e pranishme në medie, në shërbimet e inteligjencës dhe në ushtri.” – Tihomir Bezlov, eksperti bullgar i sigurisë, tha për DW) Pse shqiptarët në ...

Read More »

E folmja në mes fshatit dhe qytetit

Shkruan: Beqir Elshani Fjala posedoj, sipas Fjalorit frëngjisht-shqip të Vedat Kokonës “possedér; “posséde une maison” do të thotë “kam një shtëpi”, jo “posedoj një shtëpi”, “fshati ynë ka një shkollë”, jo “…posedon një shkollë”, “kam mirësinë, letrën, zërin e bukur” ...

Read More »

OSE SERBËT-ORTODOKS O SHQIPTARËT MYSLIMAN

(Ja një paragraf i strategjisë se gjenocidit serb mbi shqiptarët) “Ne Serbët nuk kemi armiq më të mëdhenj se shqiptarët, nëse duhet të ngremë kokën tonë, duhet të ulim kokën e tyre, nëse duhet të ndjehemi gjerë në territore, duhet ...

Read More »

Anekdota: KOLERA DIPLOMATIKE

Shkrkoleruan: Beqir Elshani 1. GRINDJA – Duket se e dashura jote është zemëruar me ty? – iu drejtua ujku i vjetër ujkut të ri. – Është zemëruar vetëm pse i thashë që po sillet sikur të ishte grua me dy ...

Read More »

GËZUAR FESTËN PËR TË GJITHË NËNAT TONA TË SHTRENJTA, QË SAKRIFIKUAN E SAKRIFIKOJNË JETËN E TYRE PËR TË MIRËN TONË. 

 Nga: Landa Molishti NËNOKJA IME E SHTRENJTË, KËTEJ NGA MËRGIMI PO TË DËRGOJ: 1 MILION PUTHJE! 1 MILION PËRQAFIME! 1 MILION RREZE DIELLORE! 1MILION TRËNDAFILA! – PËR TY NËNË! – Për ty nënë, që ende jeton larg dhe afër meje! ...

Read More »