Home / Shëndetësi

Shëndetësi

Lavdi lindjes dhe respekt vdekjes!

Shkruan: Beqir Elshani Një ditë unë me vëllain tim morëm pjesë në varrimin e tezes 92-vjeçare, motrës së nënës sonë 90-vjeçare në fshat. Pas varrimit të tezes u kthyem në shtëpi dhe vëllai im nënës i tregoi që motra e ...

Read More »

Çështja nëse armët kimike mund të përdoren në Ukrainë është e rëndësishme pas deklaratave të Putinit.

Nga Marie Alpman A mund të përdoren armë kimike në Ukrainë? Çfarë dimë për rrezikun e përdorimit të armëve kimike nga Rusia në Ukrainë? Pyetjet janë të shumta pas deklaratave të javës së kaluar nga pala ruse. Rusia ka nënshkruar ...

Read More »

RESPEKT – Mjeku nga Kamenica shëron sëmundjen e sheqerit për një ditë

Kirurgu nga Kamenica, Arber Morina, ka sjellë Risi shkencore në Kirurgjinë Matabolike, përmes një postimi në facebook ka njoftuar se Diabeti dhe Obeziteti tashmë shërohen përjetësisht me 99% sukses. Ja postimi i plotë: – DIABETI MELLITUS TIP-2 – (Insulinë dhe ...

Read More »

Taksisti zyrtar plaçkit udhëtarin

Shkruan: Beqir Elshani Është e tmerrshme kur ndonjë udhëtar nuk e paguan udhëtimin ose gjatë udhëtimit taksistin e sulmon fizikisht dhe e plaçkit. Rastet janë të shpeshta. Mirëpo më keq se kjo ngjarje është nëse taksisti e keqpërdor detyrën me ...

Read More »

E vërteta del nga burimi

Piktori francez, Jean-Léon Gerome, në pikturën e tij dëshiron të përshkruajë realitetin psikologjik rreth gënjeshtrës lakuriqe. Është një histori nga shekulli XIX, po aq aktuale edhe sot… E Vërteta dhe Gënjeshtra takohen një ditë, dhe Gënjeshtra i thotë të Vërtetës: ...

Read More »

Me 3 gjethe të këtij fruti pregatisni il’acin natyral që përdoret për shërimin e 1 nga sëm/undjeve më të përhapura në vendin tonë

Me 3 gjethe të këtij fruti pregatisni il’acin natyral që përdoret për shërimin e 1 nga sëm/undjeve më të përhapura në vendin tonë Fiku është një frut i shijshëm dhe i ëmbël i familjes botanike ku bëjnë pjesë edhe manat. ...

Read More »

Mjekët e mbanin sekret/ Kjo është receta me hudhër dhe limon që i shpëton shqiptarët nga kjo sëmundje e përhapur shumë

Bashkimi bën fuqinë! Kjo është një shprehje që gjen vend edhe në kuzhinë, sidomos në rastin e hudhrës me limonin. Kura e mëposhtme me limon dhe hudhër mund të pastrojë organizmin dhe të parandalojë sëm. undjet. Vlerat e Kurës me ...

Read More »

Dr. Musa Krasniqi, gjinekologu i shkathët shqiptar që po lë gjurmë në historinë e mjekësisë daneze

LV

Dr. Musa Krasniqi, gjinekologu i shkathët shqiptar që po lë gjurmë në historinë e mjekësisë daneze.Spitali Regjional i Jyllandit Verior në DK ku punon shqiptari gjinekolog, kryemjek e udhëheqës i grupit gjinekologjik Musa Krasniqi, ka lëshuar me 8 mars një ...

Read More »

Eksperienca ime Covid-19 

   Shkruan;  Xhabir Alili   Një ditë ju jeni pjesë e ekipit që ndihmon pacientët Covid, ditën tjetër ju jeni pacienti Covid. Një ditë ju jeni pjesë e ekipit që ndihmon në shpëtimin e jetëve, të nesërmen është jeta juaj ...

Read More »