Home / Opinion

Opinion

TASH JAM DEPUTET, S’KA Ç’MË DUHET TRURI.

Shkruan: Dilaver Goxhaj Këto ditë rastësisht takova një shok të fëmijërisë, i cili pat vijuar mjekësinë dhe ka specializuar për neuro-kirurg në qytetin …”N”. Kishim gati katër dekada pa u takuar dhe u ulëm e biseduam gjatë. Ai vijon të ...

Read More »

POPOVA SHAPKA* (KAPA)

Shkruan: Prof.Dr. Abdulla Mehmeti /Kuriozitete/ Historia e “përbashkët” e Bullgarisë dhe Maqedonisë ka qenë më tepër histori pushtimesh edhe sundimesh të egra sllave mbi banorët autoktonë ilirë (trakë, dardanë, maqedonë, epirotë etj.). Majat e larta të maleve, ose Kodrat e ...

Read More »

DERI NË CFARË THELLËSIE DO TA DUROJMË TRADHTINË?

Shkruan: Afrim Caka A mos ishte vetë dëshira për ta harruar atdheun dhe për ta forcuar Serbinë? Apo mos ishte evulucioni psikologjik i mendimit dhe dobësia e karakterit të qenies shqiptare që më dukej po evulonin në diçka në çoroditje ...

Read More »

ZOGOLL – PASHIÇËT E RINJ, SHQIPTARO-SERB!

Shkruan: Gjon  Bruçi Me datën 18 Korrik 2021, Ministri i Brendshëm i Serbisë, duke folur në përvjetorin e 15-të partisë së tij ”Lëvizja Socialiste“, midis të tjerave tha: “Dëtyra e këtij brezi politikanësh është të formojë “një botë serbe”, që ...

Read More »

PSE JEMI NË KËTË GJENDJE?

Shkruan: Afrim Caka 27,Korrik, 2021GjakovëMe qënë shqiptar është me qenë njeri me vlera, me familje, me moral, me nder, liri e sigurt. Vetëm shqiptar, siç ishin të parët tanë, nuk mundesh me qenë në këtë shtet që është një korporat ...

Read More »

ZBARDHJA E SË VËRTETËS!

Shkruan: Afrim Caka Serbia duke lӫshuar rrufet vazhdonte t’i nxiste shqiptarӫt gjak prishur kundӫr shqiptarӫve. Pӫrpiluesit dhe paradigma e analistӫve shpӫtimtar, aq tepӫr e njohur te populli ynӫ nӫ ZI, ishte e pashmangӫshme pӫr shqiptarӫt nӫ ditӫt nӫ vijim.Nuk e ...

Read More »

Diplomati amerikan: Thaçi më tha, kush të ka paguar që të kundërshtosh propozimin tim rreth shkëmbimit të territoreve?

Akademiku amerikan David Phillips ka deklaruar për BIRN që Presidenti Hashim Thaçi i kishte kërkuar atij që të përgatiste një studim që do ta përkrahte shkëmbimin e territoreve në vjeshtën e vitit 2018. Phillips, që është drejtor i Programit për ...

Read More »

Lotët e opozitës, analistëve e mediave në Kosovë kundër NEPOTIZMIT!

 Shkruan: Sami Kurteshi Shqiptarët, sidomos familjet patriotike, në kohën e jugosllavisë e serbisë, nëse nuk vriteshin, përndiqeshin e burgoseshin, nuk mund të gjenin vend pune, sepse nuk ishin „shqiptarë të ndershëm“, po ishin irredentistë e kundërevolucionarë! Pas Luftës në Kosovë, ...

Read More »

NGAQË LOPA ËSHTË LOPË pikërisht NË KOKË, TA MBUSH KUSINË ME TAMEL DHE PASTAJ, KUSISË I BIE ME SHKELM; I BIE ME SHKELM FORT !

Zeqir DURAKU Duke shëtitur andej-këtej nëpër YouTube në internet, u hasa edhe në videoklipin “Avantazh 1 Maj 2013 Tema: Beteja per gjuhen beteje per kombin. Agron Dalipaj – Aristotel Petro”. …Sigurisht dhe kryesisht nga vetë titulli i videoklipit, patjetër që ...

Read More »

Deklarata e paqes vs mitit të Vuk Brankoviqit

20,07. 2021 Presidenti serb, Vuçiq, për mediat e Beogradit nuk do të ngurrojë të pohoj se qëndrimi i delegacionit kosovar ishte i strukturuar dhe se ata tentojnë të promovojë “një politikë të re që po përpiqen ta shtyjnë në të gjithë rajonin, sepse Serbia është ekonomikisht më e ...

Read More »