Home / Lajme (page 3)

Lajme

Si dhe pse i’u ndërrua emri gadishullit tonë, nga Ilirian në Ballkan?

 9 shtator 2021 Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë,ka vizituar Shqipërinë dhe ka filluar të njoh çështjen shqiptare që në rini të tij me kërkimet e bëra në Arkivin e Lidhjes së Kombeve Gjenevë.Ja ...

Read More »

Arkivat e UҪK-së dhe argatët e dreqit

Shkruan: Dritan Goxhaj Që disa ditë në Kosovën tonë ka nisur një debat mediatik dhe virtual për dhe mbi arkivat e UҪK-së. Janë përzier në të politikanë, ish pjesëtarë të UҪK-së si dhe shumë nga ata që gjatë luftës ose ishin ...

Read More »

Kryeministrit Krivokapiq dhe zëvendëskryeministrit Abazoviq

Letër e hapur që 107 intelektualë malazezë, në mesin e tyre akademikë, shkrimtarë, piktorë, disanjerë, filologë, profesorë, juristë, filozofë, gazetarë …, ia dërguan Kryeministrit të Malit të Zi, Krivokapiq, zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq dhe diplomatëve të BE dhe NATO: Me pezëm ...

Read More »

ISHULLI I DIELLIT

Autor:  Genc Sefa Lushnja S’harrohet ajo kohë në vrullin e rinisë, kur nga Santorini u nisa drejt lavdisë! I thashë lamtumir atij ishulli të bekuar, u nisa drejt Atdheut unë për të luftuar! – Lashë ishullin e diellit e detin ...

Read More »

Historiani Turk: Perandoria Osmane ia dhuroi Serbëve tokat e Shqiptarëve

Historiani Turk: Perandoria Osmane ia dhuroi Serbëve tokat e Shqiptarëve. /Ai thotë se “Shqiptarët janë autoktonë, janë ilirë, nuk janë as sllavë e as grekë/  Editimin e kishte bërë i mirënjohuri J.A.Hammerton, ndërsa ishte botuar nga “The Amalgameted Press Limited” ...

Read More »

MASHTRIMI LOGJIK I KAQUSHA JASHARIT ME C0

 25, 2021       Ky grupim iluzionistësh e mashtruesish nuk marrin fare në konsideratë premisën se Kosova ishte e pushtuar dhe, rrjedhimisht, mbahej e robëruar, në kundërshtim me vullnetin politik të popullit shqiptar. Ata edhe sot mendojnë se luani nuk ...

Read More »

Sveçla: Ka dyshime se Dardan Krivaqa ka pasë mbrojtje nga dikush i fuqishëm

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla në një konferencë për media, ka folur për rastin e 18 vjeçares në Ferizaj. Sveçla ka thënë se ka kërkuar krijimin e grupit për hetimin e të kaluarës se kriminelëve të përfshirë në ...

Read More »

Krahasimet e Ramës dhe Pashai i Janinës

Shkruan: Dritan Goxhaj Kryeministri më anti shqiptar që ka pasur ndonjëherë që nga themelimi e deri më sot shteti Shqiptar, kuinslingu Ed(vin) Rama, na begenisi këto dy ditë në reagimet e tija në FB. Kur nuk është i zënë duke ...

Read More »

NËNË TEREZA E GJERGJ KASTRIOTI

Genc Sefa-Lushnja Ç’po ndodh vallë me disa shqiptar, mjeran vulëhumbur e trushpëlarë! Mohojnë traditën e gjakun e vetë, Përbes nga të parët gjë s’ju ka mbet! – Historinë tonë të lashtë po e njollosin, Shtatë pash në dhe po e ...

Read More »

Albanian historian: “Albanians are the heirs of Ancient Greece”

Elena  The so-called historian, Elena Kotsaki, reached a new low after accusing Greece of “stealing history from other peoples by manipulating it” and said that Albanians are “the only heirs of ancient Greece”. Responding to a book by Professor Panagiotis Barkas which ...

Read More »