Home / Lajme (page 2)

Lajme

REGJISTRIMI I POPULLSISË NË MAQEDONINË VERIORE – 2021

Shkruan: Prof.DR. Abdulla Mehmeti (28.IX.2021) Kur operacioni statistikor shndërrohet në interes politik, numri i votuesve gjithmonë del më i madh se numri i përgjithshëm i banorëve! (Problemi kryesor në këtë shtet nuk është vetëm zvogëlimi i numrit të banorëve nga ...

Read More »

Për shpifjet që bëhen rreth promovimit të librit të bashkëshortes së Albin Kurtit: Me të vërtetë është shqetësues fakti që shumë njerëzve nuk ju intereson e vërteta, por e gatuajnë at sipas shijes dhe sipas nevojave të tyre!

Nga: Ramadan Veliu Me të vërtetë është shqetësues fakti që shume njerëzve nuk ju intereson e vërteta. por e gatuajnë at sipas shijes dhe sipas nevojave të tyre. Librin e ka përkthyer dhe promovuar Komiteti i Helsinkit, organizatë ndërkombëtare për ...

Read More »

NESER VËLLAU I MADH VJEN

 Nga: Dr.Musa Krasniqi 26.09.2021 Po na vjen i madhi vëlla pas takimëve me shka Presim që ka për t’thënë Ato takime ishin rrenë – Vëlla shkaut si zihet besë Mos mbajë kot shpresë Ai vetem forces i frikësohet e ligështisë ...

Read More »

”Ditën më të zezë Kosovës ia kanë sjellë vetë udhëheqësit e saj”

Shkruan:Akademik Abdulla Mehmeti “Sipas kushteve që parashtron pala serbe në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë në Bruksel, përvesh shkeljeve të rënda të kushtetutës, cenimit të sovraniteti dhe integritetit territorial të shtetit të Kosovës, synohet përfundimisht shpërbërja nga brenda e shtetit ...

Read More »

SI U SHNDËRRUA GURINA (GURI YNË) NË GEORGIE E GURGISTAN

Shkruan: DR.Prof. Abdulla Mehmeti 22.IX.2021- Tetovë (Emri i këtij shteti (edhe i banorëve të tij shumicë) përdoret edhe si GRUZIA dhe GRUZIANË, një formë e shtrembëruar e emërtimit GUR+ZI (tokë e zezë, gur+zi, ngjashëm si edhe Deti i Zi në ...

Read More »

Koha për bashkimin Kosovë-Shqipëri

Dr. Koco Danaj (Rasti është mbreti i botës) Po sikur të veprojmë ndryshe!! Ka dy ditë tensioni midis Serbisë dhe Kosovës. Qeveria e Kosovës  ka të drejtë. Pse? Unë si Kosovë jam e pavarur. Me njohin 110 shtete. Për më ...

Read More »

KU MBET GJAKU I SHQIPTARIT

Nga: Genc Sefa Lushnja! Ku mbet gjaku i shqiptarit, ADN-ja trimërisë, të çohet e t’i dalë zot, sot Shqipërisë! Ku u tretën luftëtarët, ata burrat e Ilirisë, që dikur i dridhnin themelet perandorisë! – Dikur dhe perandor jepnim për të ...

Read More »

KONFERENCA E PEZËS ËSHTË VEPËR E LAVDISHME E PARTISË KOMUNISTE TË SHQIPERISË DHE ENVER HOXHËS

jehona

Shkruan: Qemal Cicollari Konferenca e Pezës u mbajt në Pezë më 16 shtator 1942. Ajo u thirr me vendim të Komitetit Qendror të PKSH me Enver Hoxhën  në krye. Në Konferencën e Pezës morën pjesë përveç komunistëve dhe nacionalistë të ...

Read More »

KONFERENCA E PEZËS ËSHTË VEPËR E LAVDISHME E PARTISË KOMUNISTE TË SHQIPERISË DHE ENVER HOXHËS

jehona

Shkruan: Qemal Cicollari Konferenca e Pezës u mbajt në Pezë më 16 shtator 1942. Ajo u thirr me vendim të Komitetit Qendror të PKSH me Enver Hoxhën  në krye. Në Konferencën e Pezës morën pjesë përveç komunistëve dhe nacionalistë të ...

Read More »

NOSTALGJIA E VONUAR MESJETARE

Shkruan: Beqir Elshani Me të drejtë mund të thuhet se konfeksionet fetare (ortodoks dhe mysliman) e keqpërdorin fenë në dëm të emancipimit të popullit shqiptar. Duket qartë se investimi politik dhe ekonomik ka marrë ngjyrë fetare, që i ngjan mesjetës ...

Read More »