Home / Lajme (page 157)

Lajme

IDENTITETI SHQIPTAR DHE POLITIKAT ARSIMORE

Punoi: Llazar Syziu Fushat e veprimtarisë njerëzore janë shumë. Sigurimi i suksesit në çdo fushë, nëpërmjet rastësisë, intuitës dhe spontanitetit, është i pamundur sot. Kjo për arsye të zhvillimit shumë të madh shoqëror. Procesi që do të siguronte sukses, patjetër ...

Read More »

PËRBALLIMI!

(Kushtuar Albin Kurtit, me rastin e njëvjetorit të vizitës së tij në Skandinavi- si një kujtim madhështor, për qëndresën e tij, të shokëve dhe shoqeve të rezistencës sonë). Ata, e kuptonin që në fillim kur erdhën të ftuar nga Putha ...

Read More »

KUR HUMBET NDJENJA KOMBËTARE

Kur i hoqën milicët shqiptarë nga puna, në fillim të vitit 1990, njëri nga ata më pyeti, “Çka do të ndodh me fatin e tonë tash, kur të fitojnë shqiptarët?” Unë iu përgjigja: “Nëse fiton LDK, ju do të jeni ...

Read More »

Arrestohen 5 aktivistë pas demonstratës në Prizren

Prizren, 10.06.2010 Pas përfundimit të demonstratës në Prizren, shumë pjesëtarë të Policisë së Kosovës filluan t’i përcillnin aktivistët e VETËVENDOSJE!-s dhe demonstruesit që po shpërndaheshin pas demonstratës. Këto police arrestuan 5 aktivistë të VETËVENDOSJE!-s: Arianit Sadikun, Muhamed Shemsiun, Durim Jasharajn, ...

Read More »