Home / Lajme

Lajme

KU MBET GJAKU I SHQIPTARIT

Nga: Genc Sefa Lushnja! Ku mbet gjaku i shqiptarit, ADN-ja trimërisë, të çohet e t’i dalë zot, sot Shqipërisë! Ku u tretën luftëtarët, ata burrat e Ilirisë, që dikur i dridhnin themelet perandorisë! – Dikur dhe perandor jepnim për të ...

Read More »

KONFERENCA E PEZËS ËSHTË VEPËR E LAVDISHME E PARTISË KOMUNISTE TË SHQIPERISË DHE ENVER HOXHËS

jehona

Shkruan: Qemal Cicollari Konferenca e Pezës u mbajt në Pezë më 16 shtator 1942. Ajo u thirr me vendim të Komitetit Qendror të PKSH me Enver Hoxhën  në krye. Në Konferencën e Pezës morën pjesë përveç komunistëve dhe nacionalistë të ...

Read More »

KONFERENCA E PEZËS ËSHTË VEPËR E LAVDISHME E PARTISË KOMUNISTE TË SHQIPERISË DHE ENVER HOXHËS

jehona

Shkruan: Qemal Cicollari Konferenca e Pezës u mbajt në Pezë më 16 shtator 1942. Ajo u thirr me vendim të Komitetit Qendror të PKSH me Enver Hoxhën  në krye. Në Konferencën e Pezës morën pjesë përveç komunistëve dhe nacionalistë të ...

Read More »

NOSTALGJIA E VONUAR MESJETARE

Shkruan: Beqir Elshani Me të drejtë mund të thuhet se konfeksionet fetare (ortodoks dhe mysliman) e keqpërdorin fenë në dëm të emancipimit të popullit shqiptar. Duket qartë se investimi politik dhe ekonomik ka marrë ngjyrë fetare, që i ngjan mesjetës ...

Read More »

Si dhe pse i’u ndërrua emri gadishullit tonë, nga Ilirian në Ballkan?

 9 shtator 2021 Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë,ka vizituar Shqipërinë dhe ka filluar të njoh çështjen shqiptare që në rini të tij me kërkimet e bëra në Arkivin e Lidhjes së Kombeve Gjenevë.Ja ...

Read More »

Arkivat e UҪK-së dhe argatët e dreqit

Shkruan: Dritan Goxhaj Që disa ditë në Kosovën tonë ka nisur një debat mediatik dhe virtual për dhe mbi arkivat e UҪK-së. Janë përzier në të politikanë, ish pjesëtarë të UҪK-së si dhe shumë nga ata që gjatë luftës ose ishin ...

Read More »

Kryeministrit Krivokapiq dhe zëvendëskryeministrit Abazoviq

Letër e hapur që 107 intelektualë malazezë, në mesin e tyre akademikë, shkrimtarë, piktorë, disanjerë, filologë, profesorë, juristë, filozofë, gazetarë …, ia dërguan Kryeministrit të Malit të Zi, Krivokapiq, zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq dhe diplomatëve të BE dhe NATO: Me pezëm ...

Read More »

ISHULLI I DIELLIT

Autor:  Genc Sefa Lushnja S’harrohet ajo kohë në vrullin e rinisë, kur nga Santorini u nisa drejt lavdisë! I thashë lamtumir atij ishulli të bekuar, u nisa drejt Atdheut unë për të luftuar! – Lashë ishullin e diellit e detin ...

Read More »

Historiani Turk: Perandoria Osmane ia dhuroi Serbëve tokat e Shqiptarëve

Historiani Turk: Perandoria Osmane ia dhuroi Serbëve tokat e Shqiptarëve. /Ai thotë se “Shqiptarët janë autoktonë, janë ilirë, nuk janë as sllavë e as grekë/  Editimin e kishte bërë i mirënjohuri J.A.Hammerton, ndërsa ishte botuar nga “The Amalgameted Press Limited” ...

Read More »

MASHTRIMI LOGJIK I KAQUSHA JASHARIT ME C0

 25, 2021       Ky grupim iluzionistësh e mashtruesish nuk marrin fare në konsideratë premisën se Kosova ishte e pushtuar dhe, rrjedhimisht, mbahej e robëruar, në kundërshtim me vullnetin politik të popullit shqiptar. Ata edhe sot mendojnë se luani nuk ...

Read More »