Home / Intervista

Intervista

Xhemil Zeqiri, veprimtar heroik i çështjes kombëtare shqiptare

/ Nga Arkivi i diplomcis.dk/ Epoka e Re, 24.01.2004 Prishtinë, janar – Viti 1981 ishte viti kur shumë djem të rinj shqiptarë të përndjekur  nga UDB-a jugosllave ishte dashur që të largoheshin nga Kosova. Në mesin e tyre është edhe ...

Read More »

SALIU JO QË NUK DO TË DËNOHET… POR SË AFËRMI DO TA KEMI KRYEMINISTËR

(Intervistë e supozuar me “Babalen” nga Vlora) I lodhur në takimet me “Vipat” e politikës, mendova të takoja një herë “Babalen” dhe të tërhiqja opinionin e tij, rreth situatës në vend dhe parashikimet e tij për të ardhmen e vendit. ...

Read More »

Pëllumb Xhufi: Shqipëria po përjeton epokën e zhbërjes!

Aktiv

  Pëllumb Xhufi, vjen sot ekskluzivisht në Voxnews.al në një bisedë të gjatë, por nga ato që nuk i ndjen kur lexohen dhe përfundojnë shpejt, si buka e ngrohtë. Historian, me përvojë në politikë, Xhufi i bën një analizë momentit ...

Read More »

Ilir Hoxha (djali Enverit): Babai kishte gati një plan lufte për Kosovën

Në këtë pjesë të katërt dhe të fundit të kësaj interviste të gjatë me Ilir Hoxhën, flitet për zhvillimet që ndodhën në Shqipëri pas vdekjes së Enver Hoxhës dhe për sulmet që i janë bërë figurës së tij pas vendosjes ...

Read More »

MATEMATIKË AGJENTURORE

Rrëfim ekskluziv i Bujar Hoxhës Gazeta “Dita”, 28 shkurt dhe 1 mars  2022 Ish-drejtuesi i Sigurimit të Shtetit në Kukës, Vlorë dhe Tiranë gjatë viteve 1989-1992, rikthehet në gazetën DITA, me një rrëfim ekskluziv për ato vite dhe për shumë ...

Read More »

Rrëfimi ekskluziv i Bujar Hoxhës: Agjentët e vrarë të ish-Sigurimit dhe historia e gjeneralit të dekonspiruar pas ‘92 

 28.o2.2022 Ish-drejtuesi i Sigurimit të Shtetit në Kukës, Vlorë dhe Tiranë gjatë viteve 1989-1992, rikthehet në gazetën DITA, më një rrëfim ekskluziv për ato vite dhe për shumë të panjohura të asaj periudhe. E vërteta për “dosjen” për Kadarenë dhe ...

Read More »

Sejdi Gega: INTERVISTË ME ADEM DEMAÇIN, NJERIU I PARË POLITIK I UÇK-së KA QENË E DOMOSDOSHME TË KOMBINOHET FORCA DHE POLITIKA

E shtuar nga unë (Sejdi Gega): Më 12 gusht 1998, me ftesën e udhëheqjes së UÇK-së në Tiranë u arrit marrëveshja gojore që Adem Demaçi të merrte përsipër udhëheqjen politike të UÇK-së dhe të përfitonte mundësinë për krijimin e Asamblesë ...

Read More »

Pa bashkimin e trojeve shqiptare, Shqipëria s’është e lirë

Intervistë me veprimtarin dhe atdhetarin Rafi Halilin Rudina Zeqiri Halili, ju jeni një nga njerëzit, që kanë kaluar një gjysmë shekulli në organizimin e rezistencës për realizimin e aspiratave tona kombëtare. Çfarë mund të na thoni për kontekstin shoqëror e ...

Read More »

Intervistë me Rafi Halilin

Rudina Zeqiri; Intervistë me Rafi Halilin Pyetja 1: Z. Halili, ju jeni një nga njerëzit, që kanë kaluar një gjysmë shekulli në organizimin e rezistencës për realizimin e aspiratave tona kombëtare. Çfarë mund të na thoni për kontekstin shoqëror e ...

Read More »