Home / Author Archives: admin

Author Archives: admin

Harresa për njeriun e madh-Ukshin Hoti

Shkruan: Besnik Kryeziu Ukshin Hoti Kaq vite nga përfundimi i luftës në Kosovë, dhe ende nuk dihet për fatin e Ukshin Hotit?! Këto ditë e lexova librin “IDHULLI I MALLKUR” të autorit, Sefer Pasha, libër që bënë fjalë për jetën ...

Read More »

Letra e Jusuf Gërvallës drejtuar Enver Hoxhës

  Zgjodhi: Avdi Ibrahimi Veprimtari i çëshjtës kombëtare, shkrimtar, poet e këngëtar, Heroi i popullit, Jusuf Gërvalla u lind në Dubovik (Burrëmadhi), në komunën e Deçanit më 1 tetor 1945, fëmija i dytë i Bardhosh Dinës, luftëtarit të lirisë, dhe ...

Read More »

VEPËR PUBLICISTIKE ATDHETARE QË IA VLEN TË LEXOHET DHE TË ANALIZOHET ME LAPS NË DORË!

Shkruan: Fadil Shyti Vepër publicistike revolucionare me një mal me fakte për një Shqipëri të lirë, të barabartë, të drejtë, të përparuar dhe të ribashkuar. Vepër sfiduese, poashtu me një mal me fakte demaskuese, kundër reaksionit të brendshëm dhe të ...

Read More »

Libri i botuar më 1690 në Angli: Nga ishte në të vërtetë Gjon Kastrioti?

8 Maj, 2021 Në një libër të botuar në vitin 1690 në Angli hedh dritë mbi origjinëne familjes Kastrioti, më poshtë po publikojmë këtë fakt marrë nga: Alexandre Calame e Anne de La Roche-Guilhen (Romancière Huguenote 1644-1707) botuar në Genève ...

Read More »

NË KUMANOVË HERËT MËNGJES

Genc Sefa-Lushnja Me rastin e 6-vjetorit të betejeës në lagjen e trimave në Kumanovë. (Ripostim) Drita ende mir pa dal, herët në mëngjes, Në lagjen e trimave luftë se ç’u ndez, Na rrethuan blindat, dhe helikopterët, Zgjohuni vëllezer! Thirrni dhe ...

Read More »

A e dini historinë e plisit ose qeleshes

5 maj 2021 Plisi është kapelja autoktone që i ka përcjellë shqiptarët që nga kohët pellazgo-ilire e gjerë në ditët tona. Plisi, apo siç njihet në popull edhe me emra të tjerë: qeleshe, kësulë, qylah, qylaf, është quajtur kështu varësisht ...

Read More »

Universiteti i Prishtinës i “dëbon” nga puna Enver Hoxhajn dhe Ardian Kastratin!

Nga anëtarët e stafit akademik të certifikuar si deputetë të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Menaxhmenti i Universitetit të Prishtinës, ka kërkuar që në një afat të përcaktuar kohor, të deklarohen për përcaktimin e tyre për pozitën e deputetit të ...

Read More »

Jusuf Gërvalla ishte nacionalist progresiv

08/05/2021 Jam thellësisht i bindur se, nëse në krye të LPK-së gjatë periudhës së luftës do të ishte Ukshin Hoti apo Behadin Hallaqi, e në krye të UÇK-së Fehmi Lladroci, ata, tok me Fehmi Again do t’ ia dilnin ta ...

Read More »

Historia e kanalit të Suezit i cili u inagurua nga shqiptari Ismail Pashai, pjesë e familjes së Khedive të Egjiptit dhe Sudanit

May 6, 2021 Kanali i Suezit shtrihet 120 milje nga Port Said në Detin Mesdhe në Egjipt në jug në qytetin e Suez. Kanali ndan pjesën më të madhe të Egjiptit nga Gadishulli Sinai. U deshën 10 vjet për t’u ...

Read More »