Home / Të ndryshme / APARTEIDI NË MAQEDONI !

APARTEIDI NË MAQEDONI !

 

Xhemil ZEQIRI

Billedresultat for xhemil zeqiri

( Nga arkivi)

NJOFTIM !

Prej datës 19 -21 shtatorit në Maqedoni do të qëndrojë një grup studiuesish, të udhëhequr nga drejtori i instituti për politikë të jashtme, Klaus Klasen Pedersen.

-Në këtë grup do jenë politikanë gazetarë analistë dhe të interesuar të tjerë grupi përmban 19 veta, -kanë për qëllim kryesor të analizojnë gjendjen edhe të shqiptarëve në Maqedoni.

Kohë më parë, pasi në një artikull e pata cilësuar se, në Maqedoni ekziston një aparteid i tmerrshëm ndaj shqiptarëve.

Shpresoj që, atje do të takohen me njerëz që janë të përkushtuar për heshtjen shqiptare siç janë Shoqata e të burgosurve politikë në Maqedoni e drejtuar nga Shpëtim Pollozhani, Zaim Beqiri, etj, etj të cilët, delegacionit do t i shpjegojnë për situatën tragjike që po përjetojnë shqiptarët. –

…E, sa për të parë nga afër aparteid; – iu thash vizitoni komunat shqiptare; shkoni vizitoni spitalet, shkollat ku banojnë shqiptarët, si janë katandisë ato; gjithashtu, shikoni edhe në komunat ku jetojnë maqedonët ; -aty, do ta shihni se si janë, ku jetojnë maqedonët apo ata që duan të quhen maqedon, -mesiguri do të shihni dallime të theksuara…

Pasi të kthehen në Kopenhagë, ata do mbajnë dhe një debat për vizitën.

Uroj, të mos takohen me politikanët shqiptarë, -sepse, jam i bindur që, ata do t´i dezinformojnë si mos më keq.

Më 20 shtator, 2012.

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...