Shkruan: Fadil SHYTI
NUK JANË NJËSOJ !

Enver Shqipoja​
shqiptarisht, ligjerisht​
ka burgosur por, edhe vrarë​
…veçse pak…​
pa mëshirë:  debilë e debile…​
shkijë  dhe  grekofilë…​
shkina dhe grekofile…​
servilë  dhe servile…​
katilë  dhe katile…​
…Dhe, ka bërë fort mirë për DIÇ të tillë !!!​
Burgosi dhe vrau, Ai burrë shqiptar​
…horra, zuzarë, tradhëtarë…​
horre, zuzare, tradhëtare…!?!​
Ndërsa, Sali-Ziu tradhëtar e ultratradhëtari​
…o sa tmerr,  pabesisht dhe  dinakërisht,​
…pa gjyqe ka vrarë: yje, lule, trima…​
yllka, e lule- trimëresha,-shqipo-shqiptare​
që jetuan dhe luftuan me krenari e dinjitet​
dhe, armiqtë e Shqipërisë-shqiptare​
domosdo që deshën t’i QITNIN FARE !!!​
2 Korrik, 2019
LITARËT I KANÉ HAK!?

Litarët e ndyré, né fytet xherize,​
Paméshiré, i kané hak!?​
Horrat dhe horret,​
Politikané,-e, jo politikané!​
Kafshé, me surrate njerézore, ​
Gérryen dhe po gérryejné,​
Me dy kémbé, egérsirat,-satané!​
-Kafshojnë, lakmuesit, me qindra dhémbé!?​
Popullit, Ia shkelén dhe po ia shkelin:​
Identitetin,-po ia ricopëtojnë shtetin,​
Popullit, ia piné dhe po ia pijné, djersën,​
Po ia shkelin dhe përbuzin gjakun.​
8 Korrik, 2019​
HISTORI EPIKE!

Historia joné, mé shumé me stuhi,-se me diell, ​
Vetém me rezistencén toné heroike…​
Arritém t’ i demaskojmé, t’ i luftojmé!…​
-Fituam dhe kurdoherë, do té fitojmé!​
Do t’ i mposhtim, bishat reaksionare,​
Lubité armike dhe tradhétare,​
Historia jonë e kuqe, do të shkruan fitore,​
Kudo në trojet tona, etnike shqiptare.​
7 Korrik, 2019​

About admin

x

Check Also

DËSHMORIT LEFTER KOXHAJ     (  Komandant Teli  )

Nga: Genc Sefa-Lushnja Sot në njëzet e një vjetorin e rënies tënde...