Home / Të ndryshme / Enver Hoxha i mund këta zabrahanë edhe i vdekur!

Enver Hoxha i mund këta zabrahanë edhe i vdekur!

August 21, 2018 

Enver Hoxha i mund këta zabrahanë edhe i vdekur!

Nga Arkiv

Kur shkruaj-unë shkruaj,
s’bëj llogje në erë,
asgjë s’kam thënë kot,
për shokun Enver!

Enveri ka ikur,
po emri punon,
ai edhe sot,
zgjedhjet i fiton!

Më kot nuk kam thënë,
që e kishim hekur,
këta zabrahanë,
i mund dhe i vdekur!

Sondazhi u bë,
nga OSBE-ja,
po për ne-këto,
s’janë gjëra të reja!

Mijëra Don Ki Shotë,
në luftë të pasosur,
atë mal të lartë,
dot s’e kanë çrrënjosur!

Shumë e shumë nga ne,
sot rezerva kanë,
shifrat për Enverin,
më të larta janë!

I them qenërisë,
të mos bëjë ham-hum,
se është ky sondazh,
një Referendum!

Një Referendum,
i padiskutuar,
Enveri sot është,
i rivlerësuar!

Politikës sot,
kjo shifër s’i duhet,
po prapë historia,
duhet të rishkruhet!

Palo historianët,
që tani kanë shkruar,
Kohën e Enverit,
e kanë deformuar!

Biles “deformuar”,
do qe fjalë e mirë,
ata-atë kohé,
fare e kanë nxirë!

Të rinjtë sigurisht,
janë manipuluar,
por jo ne që Kohën,
e kemi jetuar!

Të rinjtë kanë mësuar,
për një kohë ibret,
s’u thonë që Enveri,
bëri super shtet!

Me forcat e veta,
e bëri Ai,
dhe nuk mori kurrë,
borxhe e kredi!

Këta-pas Enverit,
janë shkretëtira,
se e mbytën vendin,
borxhe e kredira!

Sot s’do përsëris,
ç’kam shkruar më parë,
po me Enver Hoxhën,
vendi shkoi për mbarë!

Nëse do t’i rrimë,
vetëm të vërtetës,
u rritën të gjithë,
treguesit e jetës.

Një mëndje me mua,
sot do jetë dhe Merua,
çdo gjë u ngrit lart,
dhe nisi nga zerua!

Me njëzetë strofa,
që të gjitha s’thuhen,
të thuhen të tëra,
mijëra strofa duhen.

Që i mund Enveri,
s’është ndonjë skandal,
sepse Komunizmi,
është një rend vital!

Arben Duka

About admin

x

Check Also

DËSHMORIT LEFTER KOXHAJ     (  Komandant Teli  )

Nga: Genc Sefa-Lushnja Sot në njëzet e një vjetorin e rënies tënde...