Home / Të ndryshme / A KENI GJAK JU?!

A KENI GJAK JU?!

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Stavro Nikolla Risto

ATDHEU.
Ç’vini rrotull o si gomerë
               kurrizulur e sy përmjerë
Bam kërbaçi e ju pa gojë
               njeritjetrit i nxirni bojë
Qerratenjt e barkmëdhenjtê
              me ju tallen e dëfrejnë
E po u shtrydhin o të mjerē
               porsi rrushin kur bëjn verë!
Ku vate ah trimi me fletë
                q’i kish koburja lezetë?!
Ku vajti Donik e Dodonë
                  q’u thurrnin stinët o hej kunorë?
Ç’u bëtë kështu ore si rrjepacakë
               që s’ju merr shpirti njëher flakë
Dhe kur ju lënë me barkun thatë
                as kur u shtrojnë në dajakë?!
Nja dy kurva dhe ca kurvarë
                 që duhen varur në litarë
Si i duroni o përmbi qafë
                 ata bam e ju gjuhëtharë?!
Ata bum e ju krahëvarë?!
                 Po, ç’u bët këshu more si gjynahqarë
ku i latë ata trimat e parë
                 Të urtê – me mënd edhe me pallë?!
Po gjejini more e vërini në ballë
                e t’i zhdukni këta zuzarë!
Si e duroni ju varfërinë
                 kur Mëmëdheu e ka plot gjinë?
Si e duroni ah kurbetzinë
                  që u rrëmbeu more fëminë
Që u a ndryshku more kacinë…
                  e u a la të shkret shtëpinë?!
Po si e duroni more tradhëtinë
                 që don t’u shëmb vëllazërinë?
Si e qasni hajdutërinë
                 q’u vu mbi krye bo bo hajninë?!
Përse nuk zgjohi more përse nuk ngrihi
                  a keni gjak jju a s’ ju dhemb shpirti
Që Mëmëdheut edhe njëherë
                  kryet e varur – lartë t’ja ngrini?!

About admin

x

Check Also

SALIU JO QË NUK DO TË DËNOHET… POR SË AFËRMI DO TA KEMI KRYEMINISTËR

(Intervistë e supozuar me “Babalen” nga Vlora) I lodhur në takimet me ...