Home / Histori / FALNA, O SHËN ALBAN!

FALNA, O SHËN ALBAN!

Kjo kishë e moçme është në Basel të Zvicres, dhe është pagëzuar me emrin e të Shëjntit Alban

Këtu në këtë kishë nuk flitet, as nuk i luten Zotit askush në gjuhën amtare të Shën Albanit, në gjuhën Arbërore?!

Këtu flitet dhe i luten Zotit në gjuhën sllave (lexo: serbe) të Serbisë.

Dhe jo vetëm kaç, këtu është selia e KOS-Kishës Ortodokse Serbe për tërë diasporën serbe.

Pos zaptimit të kishave dhe manastireve në Kosovë, Serbia na e ka zaptuar edhe Kishën e Shën Albanit në Bazel…

I braktisur nga shqiptarët, i zaptuar nga sllavët e Serbisë, i dhembshmi Shën Albani ynë…

About admin

x

Check Also

Merr “flakë” i gjithë Beogradi nga ajo që Albini tha në mediumin kroat për Vuçiqin dhe Putinin

20.12.2021 Në një intervistë për gazetën kroate, Vecernji List, kryeministri i Kosovës, ...