Home / Opinion / SHAIP KAMBERI, LEGJENDA E GJALLË NË PARLAMENTIN SERB

SHAIP KAMBERI, LEGJENDA E GJALLË NË PARLAMENTIN SERB

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Shkruan: Afrim Caka

Përse ne shqiptarët nuk duhet të mbetemi më skllevër.
Pikërisht tani KOHËN e duhur miku im, një trimi pune e një luftari të madh të një dere fisnike. I cili u gjend në ballë të Luftës, në parlamentin e Serbisë, më 2021. Këtë marrëdhënie me atdheun njeri-komb, më qartë se gjithçka e jepte vënia përballë me robërinë dhe vdekjen. Ndërsa përballë vdekjes KAMBERI i nënshtrohej një fati të detyrueshëm, kombit, flamurit, kjo që ngjante aq shumë më tepër se bashkimi kombëtar. Po ky atdhetar s’ndalej kurrë, buçiste me zë bubullimë natë e ditë dhe armikut dheu dridhej nën marshimin e Kamberit të rëndë për lirin e atdheut në qendër të Parlamentit serb.
Legjendat e gjalla kanë lindur fill pas pyetjeve të tilla të mëdha. Legjendat që nuk druhen të japin përgjigje për gjithçka, natyrisht që i kanë dhënë përgjigje edhe vrasjes së ndërgjegjes. Sipas gjakut të shqiptarëve, të derdhur. Me fjalë të tjera, ndërgjegjja e vrarë e Europës nuk e gjente një ngushëllim për copëtimin, harresën ndaj Shqipërisë Natyrale.
Fati i shqiptarëve nuk është i lidhur përjetësisht me Serbinë..! Shaib KAMBERIN nuk e shpartallon dot një parlament i shpartalluar serb. Jo më pak është polemitizuar për formën e rrumbullakët ose katrore të parlamentit (gjithmonë te cikli i Bashkimit Kombëtar në një Flamur), JO për kuptimin që mund të kenë pelerinat e zeza të kalorësve serbë, për heshtën që kullon vazhdimisht gjak e qe për disa simbolizon aksin e globit tokësor shqiptar, për vetë gjakun, për këtë lëng që më së shumti e ka shqetësuar prej qindravjeçarësh mendjen serbe dhe politikanët serbe – se kombi shqiptar duhet të zhduket nga faqja e dheut.
Legjendat thirren nën flamurin kombëtar. Shkurt, një aksion i ethshëm atdhetar, që vazhdon me qindra muaj, qindra ditë apo qindra vjet, përbën materien atdhetare të këtij cikli. Kjo mbrojtje, ky atdhetarizëm në mjegull të ndodh herë pas herë me legjendat e gjalla e të mëdha të shqiptarëve, si ato të paktit me “djallin”, të ftesës se të vdekurit, të flijimit, të incestit, e pa dyshim të Gjergj KASTIROTIT.
Kjo mos shkëputje nga lashtësia e mendimit të rëndomtë shqiptar, e sidomos ky patriotizëm e zbërthyeshme e guxim të tij, i bën legjendat jo vetëm të fuqishme por edhe të rrezikshme për armikun. Sidomos kur historia e një kombi manipulohet prej Vuçiçëve, Daçiqëve, Thaçëve, Mustafëve, Dullëve dhe shqiptarëve gjak prishur e në rastet kur që nga strehimi i tyre thirren në arenën e jetës tokësore e parlamentare, pluhur e gjak, ku deputetët ndeshën me njëri tjetrin, Kamberi nuk sprapset përpara asgjëje e nuk kursen asgjë edhe jetën për komb e atdhe.
Të lumtë o trim!
Mund të jetë një imazh i 1 person dhe teksti

About admin

x

Check Also

Merr “flakë” i gjithë Beogradi nga ajo që Albini tha në mediumin kroat për Vuçiqin dhe Putinin

20.12.2021 Në një intervistë për gazetën kroate, Vecernji List, kryeministri i Kosovës, ...