Home / Të ndryshme / Zeqir Duraku: POEZI

Zeqir Duraku: POEZI

D E K L A R I M ZËQIRIU ! – Diplomacia.dk

POPULLI PA ZOT TË VËRTETË ËSHTË
SI …LOPËT ME KONOP NËPËR KËMBË!

Edhe unë, deri në vitin 1990,  mendojsha
dhe isha i bindur plotësisht se Enver Hoxha
ishte NJERI …si gjithë njerëzit tjerë, gjithsesi!

Por,   që prej pas vitit 1990  e  pastaj
përherë e më shumë e më fort – u binda…
dhe vijoja të bindesha – edhe më shumë e më fort.

se, Enver Hoxha …paska pas qenë  ZOT!!!
…paska pas qenë ZOTI vetë me dukje të njeriut!!!

…Dhe, këtë B I N D J E   të plotë  e përfundimtare
ma KRIJUAN dhe ma IMPONUAN më shumë
…sesa shumica e shqiptarëve – me qëndrimet
dhe sjelljet e tyre  – të pas vitit 1990… që ishin
dhe janë, ndër të tjera,  …sjellje dhe qëndrime
të SHTAZËVE të vërteta dhe të shtazëve të EGRA!

16.10.2021

About xhzeqiri

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...