Home / Të ndryshme / SKA  SI TË   JETË  NDRYSHE !

SKA  SI TË   JETË  NDRYSHE !

Zeqir DURAKU

Njeriu, mëson disi, edhe duke parë…

edhe duke dëgjuar, dhe, kuptohet se

mëson   -edhe duke l e x u a r !

Veçse, njeriu, fatkeqësisht, mëson TAMAM

vetëm duke PËSUAR, …dhe sa më rëndë

që njeriu PËSON, aq më mirë edhe mëson !

Por, nëse njeriu nuk mëson, as, më sa thash

në fillim, këtu në këtë poezi… dhe, madje

nuk M Ë S O N       -as më të P Ë S U A R…

atëherë, njeriu është IDIOT i lindur…     ose

-është njeri i SHKALLUAR !

 

                            * * *

 

E VËRTETË QË, JO VETËM SHIHET DHE PREKET !

 

Njeriu, mëson diqysh… edhe duke parë;

mëson, edhe duke dëgjuar… dhe, kuptohet

se, MËSON   -edhe duke         l e x u a r !

Veçse, njeriu, …SA KEQ, mëson TAMAM…

vetëm duke PËSUAR… dhe, sa më rëndë

që PËSON njeriu, -aq më mirë edhe mëson !

Por, nëse njeriu nuk mëson, as si thash

në tri vargjet e para të kësaj poezie…

e, madje, FATZIU …nuk mëson as më të pësuar

…atëherë, njeriu, pa dyshim është IDIOT i lindur

ose, është njeri i SH K A LL U A R !

…Shqiptarët, që prej pas vitit 1990, vazhdimisht

po përjetojnë PËSIM pas PËSIMI…       gjithnjë

më të rëndë e më të keq…!

…Qëbesa, po m’duket dhe, edhe po bindem

përherë e më shumë, se shqiptarët po e PAGUAJN

bash INJORIMIN      dhe       MOSMIRËNJOHJEN

-vetëm për së vdekuri, ndaj ZOT-Enver Hoxhë-ZOTIT !!!

18.02.2020

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...