Home / Opinion / PËRSE DEGJENEROI ÇDO GJË PAS LUFTËS NË LDK-Ë

PËRSE DEGJENEROI ÇDO GJË PAS LUFTËS NË LDK-Ë

Mund të jetë një imazh i Afrim Caka

Shkruan: Afrim Caka

Mashtrim i përkryer i Dulles dhe i shokëve të tij.
Skandaloze, përseri Dulla me keqpërdorime me 472 mijë euro… Ldk-ë – një vit në pushtet më “çelës kopili” në dorë, për të hapur derën e thesaritë! E ardhmja duhet të ndërtohet mbi fjalën PO. Ne kemi jetuar mjaft gjatë me fjalën “korrupsion”, por nuk morëm asgjë si shkëmbim, përveç vuajtjeve.
Është e domosdoshme të kuptohen disa gjëra themelore të mbrapshta.
Së pari, në të kaluarën nuk ka patur asnjëher korrupsin, zhvatje e krim të organizuar, kanë ndodhur vetëm nacionalizëm, ndërtim fabrikash, hapje vende pune, arsim cilësor etj. Mirpo dallimi mes fabrikash dhe revulucionit është i madh për t’i shkatërruar ato, saqë hë për hë DULLET nuk do ta kuptojnë, Dullet do të duhet të marrin problemin dhe çelësin e turpit që të fshihet te BMË-ja e tij e zezë si klorbi. Por, a është e mjaftueshme qe ta kuptojnë të gjithë ata votues të të LDK-së këto mbrapështi të Mustafës e të Dulles…
Revulucioni i hajdutërisë është pjellë e turmës brenda partisë, një fenomen tufe zullumçarës. “Hajdutëria” – është luftë për pushtet e kulltuqe, një klasë hajdutësh brenda Ldk-së, e cila ndodhet në pushtet rrëzohet nga klasa nga vota e sovranit, të cilët i kanë shtypur dhe shfrytëzuar deri në atë shkallë, saqë tani ata nuk frikëson më as drejtësia e burgu.. Dulla bëri luftë në mes hajdutërisë, subvencioneve dhe të varfërve.
Mua më kujtohet fjala e filozofit të madh Indian “OSHO”. Ajo është një shprehje e mrekullueshme dhe me shumë ndryshime nga ai Isa Mustafës, i cili tha?:
“Unë për vete i kam ndarë tri ministri!”.
Unë mund ta përdori atë për qëllime të këtij shkrimi… Unë po i citoj atë thirrje të OSHOS drejtuar hajdutëve; “hajdutë nuk keni se çfarë të humbisni, përveç zinxhirëve dhe prangave të jauj”.
Dulla – një vit në pushtet më “çelës kopili” në dorë, për të hapur derën e thesaritë! Oreksi i vërtetë për karrige – i është kthyer në një uri të vërtetë. Në këtë histori hajdutësh ka momente kur një grup i madh politikanësh dinakë dhe të zgjuar fillojnë ta shfrytëzojë shoqërinë shqiptare. Në një pol përqendrohen të gjitha rezervat financiare, kurse në ploin tjetër – varfëria dhe uria. Është e natyrshme, një gjendje e tillë nuk mund të vazhdojë gjatë. Herët apo vonë, Dullet, Mustafet e thesarët, ata që nuk kanë, arrijnë te vendimi që të heqin qafe ata që i kanë të gjitha privilegjetë e hajdutërisë.
Hajdutëria si ky i yni – ky veprim klasor zullumçarësh, është luftë për ta shkatërruar kombin shqiptar. Kjo është politikë; hajdutëria nuk ka lidhje me kombin, ajo është e lidhur me anën shpirtërore të tyre. Kjo është dhunë, sepse pushteti i hajdutëve nuk dorzohet kaq thjeshtë; ajo është një lufte e përgjakëshme, e dhunëshme, gjatë së cilës varfërohen me mijëra shqiptar. E gjithë klasa e korruptuar ishte mjafteë shtazarake nga zullumet etyre, saqë është shumë e vështir t’i përfytyrojmë. E plaçkitën, por e coptuan dhe e shkatërruan shtetin.
Kështu ndodhi gjithnjë gjatë dhe pas luftës. Zemërimi i grumbulluar pas luftës, në fund të fundit, shpërthen dhunshëm, duke marrë forma të dhunë së pakuptimtë sociale dhe ekonomike. I tërë kjo histori është sajuar nga një maskara profesionistë i shitur dhe i blerë.
Duhet mbajtur në mend të gjithë hajdutët: hajdutëria ndrsyhon çdo gjë. Ata nuk janë shqiptar por zullumçarë. Një pushtet vjenë një klasë, gjithë të tjerët bëhen të pafuqishëm. Por, herët apo vonë, Dullet mbetën pa pushtet, bëhen “shumica” , sepse ata që janë në pushtet, nuk duan ta ndajnë atë me dikë tjetër. Dullet duan që pushteti dhe thesari të jetë i përqendruar në duartë e tyre. E sa mund të durohet një gjendje e tillë e gjërave? Hajdutëritë kryhen në mënyrë të natyrshme, automatikisht, si një farë veprimi mekanik, një veprim sipas etapave.
Hajdutëria është një veprim individual; ajo nuk ka asgjë të përbashkët me veprimet e popullin – por me votuesit e tyre.. Hajdutëria është e lidhur me ndryshimin e vetëdijës së votuesit të tyre. Ky është një perversitet i kushtëzuar dheë të gjithë ne – jemi bërë viktima e Mustafës e të Dulles… Vetëm revolta nacionaliste mund t’i shpronsoj nga pushtetit dhe nga pasuria e paligjëshme…
Mund të jetë një imazh i 2 persona, njerëz në këmbë dhe njerëz të ulur

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...