Home / 2021 / oktober

Monthly Archives: oktober 2021

PSE KËRCËNOHET DHE NGA KUSH KËRCËNOHET ALBIN KURTI?!

Shkruan: Fadil Shyti Armiqtë dhe tradhëtarët e kombit shqiptar, reaksioni i brendshëm dhe i jashtëm, janë tërbuar nga veprimtaria atdhetare e shqiptarit të ditur dhe trim, Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti. -Prandaj, aspak s’është e habitshme që; ulurojnë si ujqér, ...

Read More »

ASPEKTE SHQIPTARE NGA LUFTA ITALO-GREKE

  Shkruan: Dilaver Goxhaj Tiranë, 28 tetor 2021 Lufta italo – greke, 81 vite më para, e cila filloi më 28 Tetor 1940 dhe përfundoi në prill 1941, nuk ka gjetur ende një pasqyrim të plotë në historiografi. Lufta italo ...

Read More »

GJUHA SHQIPE

Nga: Fatlind Selmani Nuk ka gjë më të çmuar për një komb se sa gjuha amtare, sepse kjo është mushkëria me të cilën ai merr frymë. Përmes shqipes ia dalim mbanë të përshfaqim krejt botën tonë të brendshme, të shprehim ...

Read More »

Kleopatra, bijë e të parëve tanë Shkruan: Fahri XHARRA Kleopatra  nuk ishte Egjiptiane por ishte Maqedonase , si e gjithë familja e saj që rridhte nga një prej te 12 gjeneralëve te Aleksandrit te Madh  qe pas vdekjes se tij e ...

Read More »

Lidhja Prizren-Tetovë

 Dyfishim i ndihmës sociale dhe 100 euro shtesë pensioneve. Këto janë vetëm disa nga vendimet që miratuam sot, në mbledhjen e 42-të të Qeverisë. Ndamё mbi 36 milionё euro, për afërsisht 330 mijë familje, pёr pёrfituesit nga skemat sociale dhe ...

Read More »

DY FJALË PËR VASALËT DHE VASALITETIN

Shkruan: Akademik Abdulla Mehmeti Për reflektim në prag të zgjedhjeve lokale në Maqedoninë Veriore (Në politikë dhe në qeverisje (ushtrimin e pushtetit) duhet të bëhet dallimi i qartë mes partneritetit dhe vasalitetit) Nëse partitë politike të shqiptarëve varen ose bëhen ...

Read More »