Home / Histori / PËR ENVER HOXHËN!

PËR ENVER HOXHËN!

(Thënie nga personalitete botërore)

1.

Xhimi Karter, ish President i Amerikës : “Mos e nënvlerësoni zotin Enver Hoxha, se ai është një kokë e madhe në fushën e diplomacisë!”

2.

Henri Kizinger, ish Sekretar Shteti i SHBA: “Një nga udhëheqësit më të bukur të botës, i cili ka kryesuar çdo tryezë bisedimesh, pavarësisht se kush ka qenë ulur në atë tryezë”!

3.

ÇU EN-LAI, ish Kryeministër i Kinës : “I vetmi udhëheqës partie, mendimit dhe gjykimit të të cilit nuk i bëra ballë asnjëherë, është Enver Hoxha”!

4.

Sharl De Gol : “Askush më tepër se Enver Hoxha nuk e meriton thënien ‘Lavdia shkon tek ai që nuk e kërkon atë”!

5.

Andrea Papandreu, ish Kryeministër i Greqisë : “Një popull mund ta bësh të duartrokasë me dhunë udhëheqësin e vet, por nuk mund ta bësh të qajë për ‘të!”

6.

Nga një bisedë midis Stalinit dhe Molotovit, marrë nga libri “Shqiptari dinak” i Jon Halliday, gazetar dhe analist Britanik!

E pyet Stalini, Molotovin:

– Më thuaj kush është ky Enver Hoxha dhe çfarë përfaqëson?

Molotovi: – Pa asnjë ekuivok është udhëheqësi më simpatik i vendeve lindore dhe natyrisht më i mençuri. Hiqet si marksist, por është pro perëndimor dhe është nacionalist që e do shumë vendin e tij!

Mund të jetë një imazh i 1 person

About admin

x

Check Also

Profesori amerikan: Dialogu me qëllim primar krijimin e Asociacionin vetëm sa i përkeqëson gjërat

Prof. David B. Kanin Lajmi i mirë për të ashtuquajturin dialog të ...