Home / 2021 / august

Monthly Archives: august 2021

DËSHMI TË KOHËS!

Vlersim per librin, “Arsyetimi të çon pranë së vërtetës”.nga Afrim Morina  Shkruan: Afrim Morina Xhemilin e njoh përmes portalit “Diplomacia.dk”, të cilën e përcjell vazhdimisht. Një herë jemi takuar në selinë e UNIKOMB-it, si ilegalë, ndërsa nuk kam pasur rastin ...

Read More »

SHQIPTAR I FESË SË V. P. SHKODRANIT

Nga: Zeqir DURAKU Jam SHQIPTAR dhe, vetëm shqiptar fanatik. . . plot e përplot. . . – me zemër e me kokë! Nuk do të ndërrohësha pasha MUA. . . madje, -as me Zot! . . .As me asnjë Djall ...

Read More »

NËNË MOJ!

Nga: Landa Molishti Nënë, më dukej sot më erdhe në ëndërr. Kur gjumi më rëndonë mbi qepallët, Çast i lumtur, nuk kthehet më?!… Kur u zgjova, mjegull m’u bë para, syve,  U drodha e tëra, as vetë se di, si ...

Read More »

DASHURIA & BEFASIA & PABESIA (Thumbuese)

Nga: Dr. Musa Krasniqi Obobo ka një çudi Kanë rënë n’dashuri Ata dy Vuçiçi e Rama po takohen të “lama” Njëri tjetrin perqafojnë duart fort shterngojnë – Është një tjetër çudi Kryetari i Malit t’Zi aspak s’xhelozon për çiftin kur ...

Read More »

LUFTA E VLORËS PËRMES POEZISË POPULLORE

UÇK

Nga: Dilaver Goxhaj Vjershëria popullore shqiptare, thotë Ismail Kadare, u rrit gjer në përmasat e një universi, me një zotësi të saj vetjake të habitshme, që ka qenë njëkohësisht epos dhe kronikë e përditshme, shtyp dhe universitet, kalendar dhe pedagogji. ...

Read More »

ENVER HOXHA LETËR DREJTUAR FAN S. NOLIT

jehona

[Prill] 1946 Zotit Fan Noli, Hidhërohemi tepër kur shohim se shtypi amerikan dhe personalitete të larta amerikane mbajnë një qëndrim jo të drejtë dhe armiqësor ndaj Shqipërisë, e cila luftoi me trimëri të rrallë për kauzën e përbashkët. Çështja e ...

Read More »