Home / Histori / DY FJALË PËR EMRIN E SOTËM TË EVROPËS

DY FJALË PËR EMRIN E SOTËM TË EVROPËS

Emri që lindi në Tetovën shqiptare, kurrë nuk ia ktheu nderin dhe dinjitetin këtij qyteti me histori kaq të lashtë
Për ata që nuk e kanë ditur, emri Evropë, sipas hartave më të vjetra të periudhës Antike, haset në vendbanimet e lashta ilire-dardane, në qytetin e sotëm të Tetovës dhe në disa vende të tjera në Maqedoninë e sotme.

(16 prill 2021)

 

May be an image of map

 

May be an image of text that says 'Arqile Josifi Mirmbrema. KOSTATIM TIMME SHUME VEND... Europus permendet nga Ptolemeu ne shek. e dyte dhe se bashku me Apsalus dhe Horma kan qene tre qytetet kryesore te fisit ILIR te ALMOPEVE. Ne studimin qe kam kryer PTOLEMEU DHE ALBANOPOLI" ME REZULTON SE QYTETI EUROPUS ESHTE TETOVA E SOTME... RESPEKT 44 Min. Gefällt mir Antworten'

May be an image of map dhe tekst

 

 

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...