Home / Histori / Serbia ka ushtruar Gjenocid ne Kosove !..

Serbia ka ushtruar Gjenocid ne Kosove !..

May be an image of Sylejman Morina

 

 Shkruan; Sylejman Morina

12-02- 2021

Perpjekja fashizmit serb ishte per qfarosjen e popullit shqiptar, me projekte dhe fushata vrasje masive,burgosje masive,pastrime etnike masive,konvertime fetare me dhune masive, me ndihmen e administrates okupatore policoro-ushtarake
per 100 vjet pa u ndalur !..
nga Sylejman Morina
Prishtine, 12 shkurt 2021
Gjenocidin që Serbia ka kryer në Kosovë nese edhe cilësohet si një “përpjekje për gjenocid”, në konventën e gjenocidit, do te klasifikohet gjenocid, dhe të gjithë e dijnë se ka patur gjenocid ne kosove , dhe jo vetëm përpjekje.
Sipas Konventës për Parandalimin dhe Ndëshkimin e Krimit të Gjenocidit (CPPCG) e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si Rezoluta 260 A (III) më 9 dhjetor 1948, me gjenocid kuptohen veprimet e poshtë-cituara:
„Veprimet e kryera me qëllim për të shkatërruar, plotësisht ose pjesërisht, një grup kombëtar, etnik, racor ose fetar si të tillë:
(a) vrasjen e anëtarëve të grupit,
(b) shkaktimi i dëmtimit të rëndë fizik ose mendor anëtarëve të grupit,
(c) Vendosja e qëllimshme e kushteve të jetesës ndaj grupit me synim të sjellë shkatërrimin e tij fizik në tërësi ose pjesërisht,
(d) Vendosja e masave që synojnë parandalimin e lindjeve brenda një grupi,
(e) Transferimi i detyruar i fëmijëve nga një grup në një grup tjetër. ”
Artikulli III rendit llojet e formës së veprimit:
“Veprimet e mëposhtme duhet të dënohen:
(a) gjenocidi,
(b) komplot për të kryer gjenocid,
(c) stimul i drejtpërdrejtë dhe publik për të kryer gjenocid,
(d) përpjekja për të kryer gjenocid,
(e) Pjesëmarrja në gjenocid

May be an image of 3 njerëz dhe people sitting

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...