Home / 2021 / februar

Monthly Archives: februar 2021

REKRUTIMI I AHMET BEJ ZOGOLLIT NGA AGJENTURA USHTARAKE SERBE

Shkruan; Azis Gjergji (Fragment nga biografia shkencore “Zogu, politikani që u shpall “Mbret i Shqiptarëve”) Tre javë pas shpërthimit të luftës midis Austro-Hungarisë dhe Serbisë (28 korrik 1914), e cila u shndërrua në shkëndijën fatale të Luftës së Parë Botërore, ...

Read More »

LIKOSHANI DHE QIREZI E ZGJUAN NGA GJUMI PRISHTINËN

  Shkruan; Sylejman Krasniqi Stina e pranverës për historinë shqiptare ka qenë, në shumicën e rasteve, ndjellakeqe. Shumë ngjarje të liga kanë ndodhur në muajt e parë të vitit. Këtë e kam vërejtur edhe vet, nga ngjarjet që i kemi ...

Read More »

PSE PO VONOHET LIRIA?!

  Shkruan: Fadil Shyti   Po na vonohet liria,-sepse, Ende po kalirojnë, po sundojnë, Padituria, pabesia, lakmi-zia!… Po na vonohet liria,-sepse, Po sulmon interesi, verbëria!… Po sundon liderizmi, servilizmi! Po na vonohet,-me vite e vite… Sepse,-horra dhe qorra politikë: Pa ...

Read More »

ÇPO NDODH ME POPULLIN SHQIPTAR???!!!

Dy Veprimtaret e ceshtjes kombëtare  Elmaz Ademi dhe Rafi Halili. Shkruan: Elmaz Ademi Poroj 26. 02. 2021 Dy muaj e ca, Rafi Halili, vuan nga disa sëmundje që për fatin e tij të mirë, asnjëra nga këto nuk i shkakton ...

Read More »

Komuniteti shqiptar në Danimarkë!

 Shkruan; Xhemil Zeqiri Është shumë interesante se në Danimarkë ishim afër 15.000 punëtorë, shumica nga Maqedonia. Deri në vitin 1989/90 dhe ishte një shpresë e madhe kudo flitnin pro Shqipërisë dhe kundër Jugosllavisë, si dhe kundër J.B. Titos dhe pro ...

Read More »

I TEJ GJORI TI, O GJERGJ FISHTA !

Zeqir DURAKU Gjergj Fishta me “MEMORANDUMIN” e tij tregon dhe vërteton më së miri; më së qarti dhe më së bindshmi, se për shqiptarin dhe për shqiptarët, në fakt, kurrë nuk ka pasur -as nuk ka gjë më të keqe; ...

Read More »