Home / Histori / KOMPLOTITI I MADH KUNDËR SHQIPËRIS, NË KONFERENCËNE PAQËS NË PARISIT 1946!

KOMPLOTITI I MADH KUNDËR SHQIPËRIS, NË KONFERENCËNE PAQËS NË PARISIT 1946!

Nga Milazim B. Elshani 🇦🇱

Enver Hoxha zgjodhi rrugën e shpatës dhe, veç ndeshjes dramatike në sallën e Parisit, me kryeministrin grek Caldaris, vendos të deklaronte para gazetarëve pothuajsve nga e gjithë bota:

,,Kur populli shqiptar luftonte trimërisht kundër fashizmit, të tjerët i hidhnin lule, por kur erdhi koha që ai të kërkonte vendin e tij kaq shumë të merituar në OKB ose në Konferences e Paqes, i hodhën gurë…. Ne jemi një popull paqedashës, por ne nuk jemi nga ata që lejojmë të merremi nëpër këmbë ….Unë deklaroj solemnisht se: as Konferenca e Parisit, as Konferenca e të Kater, as çdo koferencë tjetër qoftē, nuk mund të marrin në shqyrtim kufijtë e vendit tonë brenda të cilēve nuk ka asnjë pëllëmbë tokë të huaj….E gjithë Bota ta dijë se populli shqiptar nuk lejon që të diskutohen kufijtë e tij dhe tokat e tij …..

Protestoj kundër vendimit të marrë në Seancën Plenare të Konferencës së Parisit. Populli shqiptar nuk e ka dërguar delegacionin e tij në Paris për të dhënë llogari, por për t’u kërkuar llogari atyre që e kanë dëmtuar aq tepër dhe që ai i ka luftuar me ashpërsi gjer në fund. Ne e kemi bërë detyrën tonë ashtu si e kanë bërë edhe të mëdhenjtë. Dëshmorët tanë dhe sakrificat tona janë për ne po aq të shenjta sa janë edhe dëshmorët e sakrificat e të mëdhenjëve; të drejtat tona janë po aq të shenjta sa janë dhe ato të tyre”.

Kjo ishte shpata e Enver Hoxhës në Paris !””

Imazhi mund të përmbajë: 8 njerëz, Kapelë, text that says '1946, 1946,Paris Paris EverHoxa Enver Hoxha'

/Marë nga FB e Kreshnik Krasniqit/

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...