Home / Opinion / NJË PRODHIM KUNDËRSHQIPTAR I POLITIKANËVE SHQIPTAR

NJË PRODHIM KUNDËRSHQIPTAR I POLITIKANËVE SHQIPTAR

Deri ku janë kufijtë e arsyes, ama e kanë harruar derën e shtetit.
E dinë këta helaq ç’mendojnë shqiptarët për ta? …sepse komandantëve u janë prishur nervatw që nga ajo kohë që kanë ndjeku kriminelët serbo-malazez???!!!
Janë këta politikanë të fshehur në mbretërinë e tyre duke hedhur hijet e tyre në botën e fshehtë korruptive. Ekziston një hendek jashtëzakonisht i madh, nga jashtë dhe brenda, midis Presidentit të një shteti dhe Keyeministrit të zakonshëm të stilit të vjetër “vjedhë sa të mundesh”. Ky hendek është edhe në qëndrimin shpirtëror e moral, por nuk dëshiroj këtu që ta shtjelloj këtë më tej. Komentuesit le të japin mendimin e tyre…
Shqiptarët po përballën më një tragjedi politike kombëtare!
Përfitimi “shpirti i tyre” për kombin, kanë çua, me dashje a padashje, drejtë një përmase që mund të quhej një Presidentë “misterioz” i kombit. Në moralin e tyre ka diçka që në të vërtetë nuk është aspak e kombëtare, por që prapëseprap ndodhet në filozofinë e tyre të mbrapshtë, mund të të thuhet për inat të atdheut, domethënë Thaçizmi, Mustafaqizmi, Hotizmi e Ramushizmi etj., për të cilin në fakt këta janë tepër zullumçar.
“Askush nuk do që të dëmtojë kombin, pranda çdo e keqe ndodh me dashje nga prodhimi kundërshqiptar. Të këqinjtë, në të vërtetë, i bëjnë dëm kombit dhe atdheut, dhe këtë e bënin sikur nuk e dinin se e keqja është turpëshme, për pasojë, të këqinjtë. Për pasojë, të këqinjtë janë të tillë vetëm të shkatërrojnë e dëmtojnë historinë, kulturën, gjuhën dhe kombin në tërësi. Të dialogosh me shkjaun e me Grenellkën do të thotë të shkurtosh një largësi historike, do të thotë të njohësh alteritetin e pamposhtëm të shkjaut që vrau e preu që nga 1878-ta për ta takuar dhe kuptuar dëshirën e Serbisë…
Është marrëzia e tyre që veprojnë keq. Ndërkohë pranojnë pa diskutim përputhjen e lig dhe të pa dobishme dhe e pranojnë asosacionin e komunave serbe (ndërsa për shqiptarët në Preshevë, Medvegje e Bujanoc nuk e hapin dot gojen). Mund të hamendësohet apriori se çdo ulitarizëm moral e politik ka të njejtën origjin nga Broja, Prapashtica, Gllogjani e Malisheva dhe ecin sipas parandjenjës së tyre anti-kombëtare:
“Gabuan gjithmonë”.
Ne shqiptarët kemi një veti të jashtëzakonshme që kemi një kujtesë afat shkurtër. Problemi është i dy anshëm teologjik dhe politik i mos besimit në vetvete “në mes kafes dhe çajit rus vështron, pret dhe nënshtrohet duke u bër servile ndaj shkjaut e Grenellkes. Problemi është se fati ynë se ne shqiptarët jemi kurdoher në gjumë, mbase jemi të sëmurë, pastaj çështja e politikanëve të korruptuar lidhet me vlerësimin e gjërave të lëna përgjysmë dhe instikti i tyre meritojnë më shumë pushtet, dhe pastaj në bazë të mundësisë dhe të dobisë personale, vazhdojnë gjithmonë të jetë problem i vjetër moral e shoqëror e politik që u shfaqën për herë të parë gjatë dhe pas luftës si persona zhvatës e të korruptuar dhe që më shumë më parë si politikanë duke e ndarë pushtetin në interesa partishë e personale.
Vetë prodhimi kundërshqiptar me shijen e shumë talentëve, si politikanë të dialektikut të lartë, ishin rreshtuar në fillim nga ana e errët dhe jo nga ana e arsyes; dhe në të vërtetë çfarë tjetër kanë bërë gjatë gjithë jetës së tyre veçse bota të qeshte me paaftësitë e popullit dhe të tyre, të cilët ishin qenie konflikti me kushtetuten si të gjithë politikanët e deputetët tjerë dhe nuk ishin kur në gjendje te jepnin shpjegime të mjaftueshme për shkakun e veprimeve të tyre? Të dëdosh përseri diçka është e rëndë dhe e vështirë për veshin dhe sytë tanë; pa qejf ne dëgjojmë një muzik të panjohur se historitë e tyre duhet zbukuruar sepse janë shumë të zymtë; pa qejf ne dëgjojmë një muzik të panjohur; pa e kuptuar, duke dëgjuar një gjuhë tjetër ne populli përpiqemi t’i përshtasim tingujt e dëgjuar korruptiv me fjalët në mes kompozimit të tyre gjenetik që neve na tingëllojnë më të njohura tani e 20 vite pa ndërprerë:
“Kështu, për shembull, shqiptari, diku, duke dëgjuar emrat e tyre dhe fjalën e tyre Presidentë, Kryeministër i dhunshëm, krijon fjalën anti-kombëtar, të cilët janë të lidhur me dy fytyrësinë, që janë përmendur, të presionit tenexhinjë, këpucarë dhe dallaveraxhinjë si politikanë”.
Një farë mendje në njëfarë kujtese politike, politikanët tanë si kasap, është më së e nevojshme edhe kur pasionet i çojnë nga ëndrrat për një Mitrovicë të ndarë për gjysmë dhe t’i takoj Serbisë. Më kap tmerri madje, edhe kur më shkon ndër mend se Hashimi, “Presidenti i Dardanisë”, konsideron se e drejta historike dhe civilizuese është në anën e vrasësit të kombit shqiptarë, në anën e atij Presidenti avanturier e kriminel Vuçiç që kishte shtënë me kallashnjikov mbi një mijë trupa shqiptarësh të varrosur në Serbi. Nëse e thellojmë kështu aktualitetin e temës në mesë Kryeministrit përballë Vuçiçit, na shfaqet pa pritur e qartë e gjithë sjellja e Dulles është një midim mbi qështjen e agallarëve e dallaverxhinjëve:
“Ç’është enigma e kohës së tyre, nëse ndërgjegja e jonë, mendimi ynë, arrin të konceptojë sit ë qenë vetëm atë që është e pranisme në mjedisin tonë shoqërorë?”
Doja të kujtoja politikanëve tanë, në lidhje me këtë gjë, se pikërisht “prania e tyre në këtë shtet, shfaqet sot vazhdimisht si kufiri i mirëfilltë i ligështisë dhe i servilitetit, për shembull, se në këtë kohë shfaqen sit ë sëmurë, të goditur nga një sëmundje e pashëruar. Pikërisht në këtë formë hasim kohën dhe hapsirën e korrupsinit, ashtu siç e konceptuan nga
filozofia serbe e erës klasike mafijoze ….

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...