Home / Opinion / FILOSERBI I PËRBETUAR AKADEMIK MILAZIM KRASNIQI, DEKLARON SE MANASTIRI I DEÇANIT ËSHTË SERB! KLERIKU SAVA JANJIQ,ME FOTOGRAFI VËRTETON TË KUNDËRTËN E KRASNIQIT…!

FILOSERBI I PËRBETUAR AKADEMIK MILAZIM KRASNIQI, DEKLARON SE MANASTIRI I DEÇANIT ËSHTË SERB! KLERIKU SAVA JANJIQ,ME FOTOGRAFI VËRTETON TË KUNDËRTËN E KRASNIQIT…!

Sipas bullës së artë të mbretit Stefan Deçanit (1330),banorët e pronave të manastirit të Deçanit ishin shqiptarët dhe vllehët.Në këtë dokument nuk figuron askund ekzistimi i serbëve në këto treva.
Këto të dhëna i pasurojnë dhe i dëshmojnë kronistët bizantinë Laonik Halkokondili,Krisobuli dhe Mihail Dukasi.
Këta dëshmojnë se popullsia e Dardanisë (Kosovës) ishte dardane,ndërsa qeveritarët e saj Stefan Nimani,Stefan Deçani,Milutini, Dushani dhe Lazarasit i takonin fisit ilir tribal.
Kishat dhe manastiret si institucione të shenjta janë ndërtuar nga të krishterët e parë të Ballkanit,pra nga shqiptarët.
Në arkitraun e portalitt jugor të kishës gjendet edhe mbishkrimi i arkitektit shqiptar, DON VITA
që e kishte skalitur këtë kishë. Pronat e Manastirit të Deçanit ishin të fisit Gash. Në “Thesarin e manastirit të Deçanit” ndodhën dokumente me interes shkencor,të cilat vërtetojnë se popullsia e Deçsnit dhe e rrethinës ishin shqiptare.
Shkencëtari serb Pero Slijepçeviq,më 1934 ka shkruar se:”SERBËT NË MESJETË NUK KANË PASUR AS AFINITET,AS AFTËSI, AS MUNDËSI PËR TË NDËRTUAR KISHAT MONUMENTALE,SIÇ JANË ATO NË KOSOVË E NË MAQEDONI,KËSHTU QË DOKUMENTET NË TË CILAT FIGURON EMRI I NEMANJIDËVE SI NDËRTUES TË KËTYRE KISHAVE NUK JANË PËR TU BESUAR.”
Kishat janë ndërtuar në kohën e sundimit të Bizantit,kur në Kosovë nuk ka pasur fare serbë.Një pjesë e madhe e popullsisë shqiptare ka qenë i fesë ortodokse.
PRA NË ÇDO ASPEKT KËTO KISHA ISHIN TË SHQIPTARËVE,SEPSE ATO I SHËRBYEN SHQIPTARËVE PËR TË KRYER RITE FETARE !
KLERIKU SERB SAVA JANJIQ ME FOTOGRAFITË SHQIPTARE TË EKSPOZUARA
DËSHMON SE MANASTIRI I DEÇANIT KA QENË SHQIPTAR.
NJË NUMËR I MADH I FOTOVE DËSHMON SE BESIMTARË TË KËTIJ MANASTIRI NË VITIN 1904, SHUMICA I KANË QENË SHQIPTARË.
FOTOGRAFITË TREGOJNË BESIMTARËT SHQIPTAR ORTODOKSË ME PLISA DHE TIRQI
Sava Janjiqeviq,ka deklaruar se fotografitë e ekspozuara i ka martë nga vizita e Edit Durham që ajo i bënë Manastirit të Deçanit…!
QYTETARË TË NDERUAR !
Nuk është ky qëndrimi i parë antishqiptar i Akademikut filoserb Milazim Krasniqii !!!
Ky bastard,nxënës i dobët i shkollës së Jovan Cvijiqit,Vasa Çubrilloviqit,Ivo Andriqit dhe Dobrica Qosiqit, i ka dhënë të drejt vetes të konstatoj se: DY FAMILJET MË TË MËDHA SHQIPTARE,BALSHËT DHE THOPIAJT NUK KANË MARRË PJESË NË BETEJËN E KOSOVËS MË 28 QERSHOR 1389.
Ky i ashtuquajturi akademik Milazim Krasniqi është profan në histori.
E vërteta është se në “Darkën e natës së Betejës së Kosovës, në Kishën e Samadregjës,ishin tubuar pjesëmarrësit kryesor të Koalicionit të krishterë.Nga pjesëmarrja e tyre mund të shihet se shumica e tyre ishin shqiptarë,si: Theodhori i II Muzaka,Gjergji i II Balshs,Miloshë Nikollë Kopili,Dhimitër Jonima,Gjon Kastrioti dhe Leka i Parë Dukagjini!
Sipas historianit Joseph von Hammer (1827) në atë mbrëmje Lazari propozoi që osmanlitë të sulmohen natën. Peshën e fjalës e pati GJERGJI I DYTË BALSHA,NË KËSHILLIN E LUFTËS, ATY KU MERRESHIN VENDIMET. GJERGJI I DYTË BALSHA E HODHI POSHTË MENDIMIN E LAZARIT DUKE PROPOZUAT QË OTOMANËT TË SULMOHESHIN DITËN DHE KY MENDIM U MIRATUA NGA TË GJITHË!
KARL THOPIA NUK KA MARRË PJESË NË BETEJËN E KOSOVËS MË 28 QERSHOR 1389,SEPSE AI KISHTE VDEKUR MË 1388, O AKADEMIK SERBOFIL !!!
DY DEKLARATA PUBLIKE TË AKADEMIKUT MILAZIM KRASNIQIT SE SHQIPTARËT NUK KANË MARRË PJESË NË BETEJËN E KOSOVËS MË 28 QERSHOR 1389 , DHE SE ËSHTË BUDALLAKI TË QUHET MANASTIRI I DEÇANIT SHQIPTARË, AKADEMIKU PROSERB MILAZIM KRASNIQI, ME VETËDIJE TË PLOTË RRESHTOHET NË ANËN E AKADEMIKËVE JOVAN CVIJIQ,VASA ÇUBRILLOVIQ,IVO ANDRIQ DHE DOBRICA QOSIÇ…!
AKADEMIKËT RENEGAT FILOSERB:
ISA MUSTAFA,MILAZIM KRANIQII DHE FRASHER DEMAJ,HAPTAZI E KANË MARRË NË DORË FLAMURIN E TRADHTISË KOMBËTARE,DHE ME MISH E SHPIRT JAN VËNË NË SHERBIM TË KAUZËS SERBE,ANTISHQIPTARE…!!!
HAPU,TOKË DARDANE,E JEPUA KRIMBAVET AKADEMIKËT SERBOFIL,KËTO QELBËSIRA TË KOMBIT…!
KALBI,O TOKË DARDANE TË KALBURIT…!
P.S.
Meqë përveç Fb.nuk kam çasje tjetër në mjetet e informimit,kërkoi nga miqët e mi dhe lexuesit mirëkuptim, që të shpërndajnë këtë punim !
Qëllimi im është që filoserbi Akademik Milazim Krasniqi dhe akademikët e tjerë filoserb të demantohen publikisht….!

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...