Home / Histori / Komploti i madh kunder Shqiperise, ne Konferencen e Paqes ne Paris 1946!

Komploti i madh kunder Shqiperise, ne Konferencen e Paqes ne Paris 1946!

29, Shtator, 2020

 

Enver Hoxha zgjodhi rrugen e shpates dhe, veç ndeshjes dramatike ne sallen e Parisit,me kryeministrin grek Caldaris, vendos te deklaronte para gazetarëve pothuajsve nga e gjithe bota:
,, Kur populli shqiptar luftonte trimerisht kunder fashizmit , te tjere i hidhnin lule, por kur erdhi koha qe ai te kerkonte vendin e tij ne ,kaq shume te merituar ne OKB ose ne Konferences e Paqes, i hodhen gurë…. Ne jemi nje popull paqedashes, por ne nuk jemi nga ata qe lejojme te merremi neper kembe ….Unë deklaroj solemnisht se : as Konferenca e Parisit , as Konferenca e te Katerve, as çdo koferencë tjeter qoftē, nuk mund te marrin ne shqyrtim kufijte e vendit tone brenda te cilēve nuk ka asnje pellembe toke te huaj….E gjithe Bota ta dije se populli shqiptar nuk lejon qe te diskutohen kufijte e tij dhe tokat e tij …..
Protestoj kunder vendimit te marre ne Seancen Plenare te Konferences se Parisit . Populli shqiptar nuk e ka derguar delegacionin e tij ne Paris per te dhene llogari, por per t’u kerkuar llogari atyre qe e kane demtuar aq teper dhe qe ai i ka luftuar me ashpersi gjer ne fund. Ne e kemi bere detyren tone ashtu si e kane bere edhe te medhenjte. Deshmoret tanë dhe sajrificat tona jane per ne po aq te shenjta sa jane edhe deshmoret e sakrificat e te medhenjve; të drejtat tona janë po aq te shenjta sa jane dhe ato te tyre”.
Kjo ishte shpata e Enver Hoxhes ne Paris !

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...