Home / Shëndetësi / COVID-19 dhe EPIDEMIA  PERGJIGJE PYETJEVE ME TE SHPESHTA!

COVID-19 dhe EPIDEMIA  PERGJIGJE PYETJEVE ME TE SHPESHTA!

Pyetja e pare:-A takohesh me njerzit prej shpalljes se epidemise se koronavirusit e ne vazhdim?
Pergjigja e pare:-PO.
Pyetja e dyte:- A i shtrengon duart me personat qe takon ?
Pergjigja e dyte:- PO. Bile me fort ne ditet e epidemise. Permes shtrengimit te duarve marr dhe jap force dhe dashuri me personin qe kam deshire ta takoj.
Pyetja e trete: -A i perqafon te dashurit e tu?
Pergjigja e trete:-Po sa here qe jam i malluar. Niperit dhe mbesat sa here qe i takoj dhe ndahem prej tyre i puth ne balle dhe ne qafe.
Pyetja e katert:-Si vepron kur kollitesh dhe teshtin?
Pergjigja e katert:- Ve doren e majte perpara gjysme te mbledhur te mos ndot mjedisin perrreth. Kur mundem perdor edhe kartepecete.
Pyetja e peste:-A vendos masken ne rruge?
Pergjigja e peste:-Jo.
Pyetja e gjashte:-Po ne makine?
Pergjigja e gjashte:-Me njerzit e mi jo. Kur udhetoj me makine tjeter e keshilloj shoferin te mbaje nje dritare te hapur dhe te fike kondicionerin.
Pyetja e shtate:-A mendoni se takimi grusht per grusht ose bryl me bryl ose kembe me kembe sjellin dobi parandaluese te infektimit?
Pergjigja e shtate:-Kur afrohesh nen nje meter nuk kane asnje vlere. Ato jane kinezerira dhe per fat te keq kane lindur po ne Kine.
Pyetja e tete: -Cfare do t’ju rekomandonit te tjereve?
Pergjigja e tete:- Ato qe bej vete.
Pyetja e nente:- Si mund te fitohet kjo lufte?
Pergjigja e nente: Duke u ushqyer sa me mire dhe duke qendruar sa me pak me njerez te panjohur dhe sa me larg me njerez me shenja gripi. Dieta universale familjare “Stroka” eshte nje diete ideale per shendet normal sepse siguron te gjithe elementet per te funksionuar sistemet ne organizem ne harmoni.
Pyetja e dhjete:-Cfare u keshillon personave qe preken nga koronavirusi?
Pergjigje e dhjete: -Veteizolim ne nje dhome te vecante me dritare te hapura ne vazhdimesi per te ulur dendesine e virusit ne mjedis ku mund te futet nje sherbyes per kohe te shkurter me maske. USHK eshte shpetimtarja nese merret 1-3 litra ne femije dhe 3-6 litra ne te rritur sa fillon te cohet temperatura mbi shifrat normale.
18 Shtator 2020
Shpresa Bajraktari Ruci, Agron Calaj dhe 171 të tjerë
33 komente
Pëlqej

Komento

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...