Home / Opinion / Marreveshja në Vashington,-Marrëveshje jo e mirë per Kosovën.

Marreveshja në Vashington,-Marrëveshje jo e mirë per Kosovën.

Se kildebilledet

Nga Prof. Mr. Muhamet Kelmendi
Marrëveshja u nënshkrua. Mbetet ratifikimi në Parlament. Dy pika janë tipike anti-shtetit të Kosovës.
1. Pika 5 e Marrëveshjes. Aty pranohet nga Kosova, Minishengeni midis Maqedonisë, Serbisë, Shqipërisë dhe Kosovës dhe 2. Pika 7 e Marrëveshjes. Në këtë pikë e pranon Avdullah Hoti, përkatësisht Qeveria, futjen e Ujmanit si pikë e interesit të përbashkët Kosovë-Serbi, duke përcaktuar mundësinë e ndarjes së interesave me shtetin serb.
Paraprakisht, gjoja bëhet fleksibiliteti i Ujmanit.
Këto dy pika janë tipike politike dhe tërësisht kundër pavaresisë së shtetit të Kosovës. Madje, me Ujman futet Serbia brenda shtetit të Kosovës. Në këtë Marrëveshje, pikat tjera janë thjesht të interesit serb. Në asnjë pikë nuk del ndonjë intetes i veçant për Kosovën. Kosova nuk përfiton asgjë. I vetmi përfitim është aktiviteti i përbashkët në gjetjen e të zhdukurve.
Pikat tjera, si hekurudhat, rrugët, energjia elektrike etj, shkojnë në interesa të shtetit serb.
Unë nuk shohë gjë tjetër në këtë Marrëveshje. 4 Shtator, 2020

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...