Home / 2020 / september

Monthly Archives: september 2020

Lufta e UҪK dhe lufta kundër UҪK !

UÇK

Abdullah Begolli 26 Shtator, 2020 Lufta e UҪK ishte luftë për liri dhe vetvendosje . Lufta kundër UҪK ishte dhe ësht luftë për roberi, kolonializëm,…, Gjermania hitleriane, bëri luftë fashiste, por ushtrinë nuk ja zhbënë dhe mirë që nuk ja zhbënë ...

Read More »

MARIFET INTELEKTUALI, APO DIPLOMATI ?!

Gjon Bruçi Për të parën herë në këto vite të demokracisë hibride në vendin tonë, ish diplomati Fatos Tarifa, aktualisht pedagog në një nga Universitetet e vendit, në vjen në faqet e shtypit të ditës, me shkrimin më të shkurtër, ...

Read More »

UÇK ME SHKRONJA TË ARTA

UÇK

Genc Sefa-Lushnja 29.10.2020 Ushtria çlirimtare, ky emër i bekuar! Rreth simbolit saj shqiptarët u bashkuan, Për të çliruar atdheun, me Serbi luftuan! Pas një shekulli robëri, lirin e fituan. Shpejt disa shqiptar këtë e kan harruar! Kan harruar të vrarë ...

Read More »

Gazeta serbe “Proleter”, 30. janar. 1930: “Fshatra të tëra digjen me qëllim që t’u lirohet vend kolonëve. Me pushkë, me mitralozë dhe me bomba, dëbohen mijëra e mijëra familje shqiptare nga vatrat e tyre”

27, 10,  2020 Gazeta serbe “Proleter” në vitin 1930 sjellë dhunën serbe ndaj shqiptarëve dhe pastrimin etnik të kryer tanimë nga shteti serb, Serbia, shkruan MekuliPress.com. “Në Maqedoni dhe në Kosovë, diktatura gjeneralo-fashiste vazhdoi politikën agrare serbomadhe me mjete të ...

Read More »