Home / Opinion / LIRIA, KJO NUK ËSHTË SHTHURJE!

LIRIA, KJO NUK ËSHTË SHTHURJE!

 

Letër e hapur për çerkezin, agjentin serbo-turk Mustafë Bajramin
Gjakovë, 1 gusht 2020
Ministri turk Ahmet Davutogllu:
“Shqiptarët janë mbetje osmane”.
• • • •
Mustafë Bajramin duhet ndalur me forcën e ligjit…
Një kolaboracionist me otomanët – kjo i duhet Serbisë.
Lufta në mes forcës së mirës dhe forcës së keqes. Lufta në mës dritës dhe errësirës. Lufta në mës të vërtetës dhe mashtrimit. Lirisë dhe robërisë. Jetës dhe vdekjes së një kombi. Një luftë fetare që do të ndërroj historinë, kulturën dhe gjuhën tonë! Kisha ndjesinë se jo, madje, sa më shumë kalonte koha, aq më tepër më dukej se kisha patur të drejtë për hoxhallarët.
Në lidhje me paraqitjen tëndë në “Tv –T7”. E di që ka patur shumë shikime, shumë reagime në FB, por jo aq sa duhet në shtypin dardan. Çfarë jehone prisnit, ju çerkezi i Turqisë në fakt? A jeni befasuar në kundërshtimet e shumta në rastin tuaj, apo për ju, si autor i tempujve të errësirës, kjo pak rëndësi ka për ty dhe për renegatin e Erdoganit, Tërnavën?
Kur tallet i huaji është mirë. Por kur tallet çerkezi ynë – është tepër e rëndë, që shpesh shfaqet nën maskën e djallit, po ashtu është shfaqje e sadizmit antishqiptar. Qëndrimi i sotëm ndaj islamit politik është krijuar si rezulltat i një lufte të gjatë në krye me hoxhallarët radikalë brenda xhamive dhe pretendimet e saj për të kontrolluar çdo mendim ndryshe. Kështu, skepticizmi fetar kundrejt kulturës shqiptare u lidh me përparimin e islamit politik, mirpo ky rol antikonstruktiv të çerkezit, Mustafë Bajramit, e ka anën e kundërt, e cili lihej jashtë vëmendjes së policisë dhe ti drejtësisë.
Feja ka në vetvete një element dhune; tezës së cilës “feja e tij çon në dhunë, për të vrarë, asimiluar, shkombëtarizuar dhe për të gjymtuar shqiptarët në emër të Zotit”. Pas kësaj fshihen disa islamikë radikalë – një luftë e shenjtë midis qytetërimit dardan dhe tempujve të errësirës është tashmë në vazhdim e sipër…
Çerkezët kanë një qëllim strategjik afatgjatë. Ne nuk jemi të verbër, nuk jemi ata shqiptarë të kohës Haxhi Qamilit, Esat Pashës e Hashim Thaçit. Jemi ata shqiptarë që na janë hapur sytë, e kemi marrë vesh se ku jemi dhe ku u katandisëm me këto xhami pasë luftës. Po ju themi ikni, largohuni dhe hiqni vetë këtë projekt xhamie e mos na futni në këtë mollë sherri. Ju me këtë doni të na futni në acarim me pushtetin e shitur, të blerë, të shitblerë duke filluar nga Naim Tërnava, Hashim Thaçi e Mulla Osmani. Dardani të shitur e të shitblerë ka pasur që prej kohës së Skënderbeut dhe vazhdimisht e hitorikisht kemi pasur tradhtarë. Ndër ta je edhe ti, njohësi i mirë i kurbaneve. Po mos t’i kishit blerë nuk do të mundeni ta ndërtoni dot në qendër të Prishtinës këtë xhami sherri.
Dua t’a them dy fjalë këtij çerkezi: “Dardania është një pëllëmbë. Dardania ka mbetur një pllëmbë e shqyer nga Broja, Gllogjani e Prapashtica”.
Mbi teoritë e këtij çerkezi fundamentalist, mund të marrë teori edhe shalqiri turk, që i shërben si maskë engjëllore për fytyrën e djallit… Ky njeri po më duket se ka ikur nga një muze i pluhurosur mesjetar, apo ka dalë nga kopertinat e pluhurosura të ndonjë kronike bizantine të kohës së Erdoganit. Me vdekjen e Muhametit, uniteti i fiseve beduine dhe i çerkezëve brenda botës myslimane nuk u rivendos më kurrë. Sot ka më shumë rivalitete brenda botës muslimane sesa rivaliteti midis myslimanëve dhe jomyslimanëve.
Liria do të thotë përgjegjësi e madhe:
“Aq e madhe është ajo, saqë drejtësia do të duhet të ndërhy në jetën e çerkezëve nga brenda. Çerkezëve si Tërnava e Mustafa nuk do t’u duhet shteti. Ata çerkezet nuk do të kenë nevojë për polici e as ushtri, atyre nuk u duhet të kenë ligje. Shoqëria shqiptare nuk është e shëndoshë, dhe duke u deziluzionuar në shoqëri frikacake, çerkezët me xhami dëshirojnë një shoqëri shqiptare të sëmurë nga ana psikike e fizike. Të tillë çërkezë përfaqësojnë kërcënim për kulturën shqiptare.
Natyrisht, unë jam i padrejtë në drejtim të hajdutit të kurbaneve. Ky duhet të qëndrojë në burg për një kohë të gjatë, sepse pikërisht ti ke vjedhur një numër të madh të varfërish, duke grumbulluar të tilla para të shumta. Babëzia jote Mustafë bën që të lindin hajdutë të rinj brenda Bikut”. Ti duhet të përgjigjesh për këtë.
Ideja si kundërshtim i Katedrales Krishtere. Çfarë e dallon këtë gënjeshtar patologjik që nga Dubai deri te vjedhja e kurbaneve? Civilizimi i fundamentalizmit islamik ndodhet ende në standin e hershëm të zhvillimit. Megjithëse etika e tyre dhe radikalizmi fetar nuk e ndalojnë urrejtjen dhe zilinë, këta nuk e kanë arritur atë shkallë të pjekurisë psikologjike në të cilën mund ta zhdukin plotësisht. Ne nuk e kemi të vështirë ta kuptojmë zilinë që provojnë fundamentalistët ndaj kulturës shqiptare në Dardani. Këta thjesht transferuan kategoritë shpirtërore të besimtarëve trutharë në hullinë e politikës praktike të Erdoganit. Besimtarët, urrejtja, zilia, primitivizmi provincial – të gjithë këta janë pjella të fesë islame radikale. Me një fjalë. Perëndia i dashur, thjesht, nuk ka se çfarë të bëjë tjetër, por vetëm merret me hallet e Tërnavës e Teologut Mustafë dhe mos u’a ndajë sytë.
Teologu i Bikut, që akoma nuk e kishte marrë veten nga udha e gjatë nga Dubai, kakariste si një buf nate i hutuar pas deleve e thive, kurbaneve. Mustafa i ngjante aq shumë Anastas Janullatosit grek. Kataklizmi e shqiptarëve të Dardanisë, që dashtë Perëndia i shkultë Serbia me degë e më rrënjë, është edhe e Bikut. Si në ato tragjeditë e përgjakshme e të vjetra greke ndaj çamëve, gjenocidi serb ndaj shqiptarëve në Dardani i dha mundësinë Janullatosit shqiptar Mustafë Bajramit të dilte në skenë (Tv-T7), – fliste plot nervozizëm me veten e tij. Ndërkohë e gjithë Turqia qe në këmbë, sepse i shqetësonte gjaku dardan. Qenia shqiptare.
Pra, është edhe halli i gjithë fundamentalistëve myslimanë. Prandaj këta ngrihen në këmbë për t’i shkulur shqiptarët me rrënjë nga këto treva. Xhamia politike e sherrit dhe do të vazhdojë të jetë si xhami e sherrit dhe e tradhtisë kombëtare. Turqia tenton kulturalisht e historikisht ta pushtojë Dardaninë, sepse Hashimi me zemër pule dhe si një islamist i tërbuar i ka dhënë hapësirë të madhe Erdoganit për xhami e mejtepe! Pse një pjesë kombit e mbështeste njëzëri njeriun e sëmurë nga ana psikike?
Shqiptarët duhet ta dënojnë Tërnavën, Mustafën, por askush nga shqiptarët trutharë nuk e vret mendjen për psikologjinë e këtij fenomeni, për atë se si shfaqen tradhtarët, spiunët dhe kush i krijoi ata. Ne, shqiptarët, i krijojmë vetë ata dhe i krijojmë me shpresën se ata do të marrin mbi vete përgjegjësinë. Ne humbasim shpirtin tonë nacionalist kur ia lëmë përgjegjësinë duarve të huaja.
Çerkezi Mustafë Bajrami u mundua të na bënte mendjen çorbë në Tv – T7.
Qenke një “kopil i dobët” saqë nuk ia vlen që të debatoj me ty. Vendosa të të shkruaj një letër në facebook dhe ta shpërndaj në të gjitha portalet e intenetit. Po ta mbajti bytha përgjigju (po të pres) jam i bindur pas kësaj që bëre me “kombin shqiptar” dhe se janë myslimanë me shumicë. Edhe unë jam mysliman, por nuk jam me ty dhe as me myslimanet e Erdoganit. Ti ju lute Allahut për xhaminë e re, ai nuk të dëgjon dot dhe nuk banon aty. Ti nuk e di se ku e ke bythën e as kokën.
Nuk është aspak faji i shqiptarëve injorantë. Tek e fudit, Tërnava e Mustafa janë barinjë shpirtërorë të Erdoganit. Edhe ata vetë mezi lidhnin dy fjalë në shqipe e më shumë në arabçe e jo më t’u mësonin të tjerëve. Po çmendej. Mezi po përmbahej në debat. Si Gjakova, Prizreni, Peja, Drenica, Mitrovica etj., janë qytete shqiptare e jo turke. Atje flitet veçse shqip e jo turqe e arabçe. Gënjeve e mashtrove. E keqja jotë është se tashmë janë më shumë muhamedanë se sa të krishterë. Jo, ti argati i Erdoganit, ka më shumë të krishterë se sa muhamedanë turqë.
Me një mashë të gjatë prej turku trazoi zjarrin në shpirtin e tij. Gjuhët e flakëve të tij lëpinin muret e xhamisë së re. Mustafë Bajrami u shndërrua në djall në veladon si një pop grek në trojet dardane. Rrëkeza, ulërimat e tija të shumta lëvrinin rrugicave në T7 e minareve porsi gjarpërinj nepërka. Fenerët e tij të udhës u drodhën në Turqi. Po jepnin shpirt. Vetë teologu turk luhatej mes dritëhijesh e kurbanesh të vjedhur sikur të ishte një përbindësh i stërmadh parahistorik.
Mos harro ti Mutafë, argati i Turqisë! Gjëja më e shtrenjtë për shqiptarët është gjaku i tokës dardane e jo xhamitë…
Ndërtimi i xhamisë me dhunë e projektuar sipas modelit otoman nga qeveria e Turqisë e sponzorizuar nga Erdogani. Dashur e padashur mijëra shqiptarë po asimilohen Ka filluar një politike e tmerrshme asimilimi dhe shkombëtarizimi, duke hapur një urrejtje, një brazdë midis vëllezërve shqiptarë myslimanë e të krishtërë. Ne duhet të protestonim dhe të ngrejmë zërin në të gjithë botën.
Me fjalë të tjera: Urbanizimi i fundamentalizmitë islamik u paraprin dhe shpjegon se mjekërrgjatët e pa të i paraprijnë dhe shpjegojnë politikën e Erdoganit. Me gjithë thjeshtësinë e formulës, duhet të saktësojmë se nuk bëhet fjalë për një marrëdhënie të thjeshtë shkak –pasojë e ndërtimtë të shumëfishta të xhamive të stilit otoman, ku kjo xhami me katër maje nuk është etapa e fundit e shkombëtarizimit. Instrumentalizimi politiko-fetare luan nga ana e Tërnavës si elementeve shumëfishuese e destabilizues e të ndikimit fetar të Mustafë Bajramit mbi tërësinë e shoqërisë shqiptare.
Po artikulohet gjithnjë e më shumë ideja e tradhtisë se problemet e tejzgjatura, thënë ndryshe, kriza që ka prekur shumë sektorë të jetës së BIKUT dhe të fesë myslimane, por edhe të Dardanisë, nuk është thjesht një krizë standardesh fetare, por një krizë më e thellë e do të thosha me plot bindjen një krizë e gjakprishurve shqiptarë dhe mendimit mbi të. Nëse kujtojmë se viktimat e kësaj çoroditjeje miliona shqiptarë, ne nuk mund ta quajmë këtë një gabim të padëmshëm, por duhet ta krahasojmë ndikimin e kësaj bestytnie me tmerret e inkuizicionit dhe vrasjeve nga ISIS në Siri, Afganistan etj… Të tilla truke fetare të Mustafës, zakonisht, janë aq larg besimit të vërtetë fetar, saqë natyra e tij psikopatologjike bie mjaft në sy.
Këtij njeriu duhet t’i mirret nënshtetësia shqiptare!
Kësaj toke i thonë Shqipëri e jo Turqi…
Larg duartë nga feja myslimane dhe kultura shqiptare!
Vëllazëria e myslimanëve që vjedhin edhe në kurbane e pasurohen pa punuar fare me lekët e turqeve e të Katarit ka qenë gjithnjë e pranishme në jetën fetare në xhamitë tona. Një strategji disi e zymtë (islami politik dhe zgjidhja vendosja e fondamentalizmit radikal në trojet shqiptare.
Liria e hoxhallarëve, imamëve dhe e fundamentalizmit islamik nënkupton kaos për shoqërinë shqiptare. Lira do të thotë përgjegjësi për antishqiptarin, teologun Mustafë Bajramin (“kryehajdutin e kurbaneve”). Në frontin e brendshëm, mbrojtja e tij dhe e Tërnavës. I korruptuari më i madh në këtë vend është “Kryespiuni Tërnava në brendinë e tij dhe Bashkësia Islame” e garantuar nga Vëllazëria e Tërnavës “Myslimane Turke e Erdoganit” kishte ende aftësinë të bëntë dhe ta zhbënte shtetin e Dradanisë. Për t’iu shmangur hijes së gjatë të drejtësisë – renegatët e BIKUT ndërrojnë hap dhe duke bashkëpunuar me Presidentin tonë dhe Erdoganin duke i besuar atyre dhe jashtëzakonisht islamit politik:
“Bajrami dhe kurbanet e tij të vjedhur në “TV – T7” u paraqit si “presidenti besimtari të gjithë shqiptarëve prej 95%!”.
Kjo gënjeshtër patologjike duhet ndalur me çdo kushtë”.
Ky çerkezo-turk nuk ka të drejtë të flasë në emrin e shqiptarëve dhe as në emrin tim si mysliman…
Në islamin politik, për shembull, te myslimanët, shumë femra pa dallim moshe janë të detyruar me dhunë ta mbulojnë fytyrën e tyre. Fytyrat e grave myslimane janë të zbehta, sepse kurrë ato nuk e shohin dritën e diellit. Fytyra e tyre është e mbuluar, edhe trupi i tyre është i mbuluar. Gjithçka është e parashikuar. Femra shqiptare nuk duhet të jetë e arsimuar (kjo ndodh vetëm te femrat nga provinca), sepse arsimi lind në kokën e njeriut mendime të çuditshme. Shqiptarët fillojnë të mendojnë, të debatojnë dhe t’i kundërshtojnë hoxhallarët kopilë të Erdoganit (femra shqiptare nuk duhet të jetë më e zgjuar se vetë hoxha)…
Gruas nuk i lejohet të zinte një punë që paguhej, sepse paratë janë pavarësia dhe liria plot. Gratë myslimane janë të shtyra drejt qoshes dhe shkëputur nga kultura, gjuha e historia shqiptare dhe e shkëputur nga bota dardane nga të gjitha anët për shkakun e thjeshtë:
“Shtet i kalbur nga korrupsioni, hoxhallarët e shitur tek Turqia e Serbia – sepse i shndërronin shërbyesit, besimtarët e tyre në palaço e gjakhumbur, sepse këta shërbyes të maskarenjve hoxhallarë nuk kanë të drejtë të lëvizin, të mendojnë përtej “librave të vjetër arabë”.
Ky është një rezik real, sepse do të ishte rrezik për vetë pjellën e keqe mbi kokat e shqiptarëve. Një manovër oportunizmi politiko-fetar që, megjithatë, mund të kishte sukses me kusht që të ishin besimtarë – shumë besimtarë dhe disa eunukë – në kërkim të një kulture të re turko-arabe.
Imazhi mund të përmbajë: 1 person, syze dhe kostum
Beqir S. Sutaj dhe 7 të tjerë
2 komente
1 ndarje
Pëlqej

 

Komento
Ndaj

Komentet

  • Mire e ke thene

    Afrim Caka

    ?. Por, fatkeqësisht, keshtu nuk mendon asnjeri nga te ashtuqusjturit LIDER te partive ton

About admin

x

Check Also

INTERVISTA/ Zef Brozi: SHBA shpalli ‘Non grata’ Berishën me informacione të tri dekadave! Tani Drejtësia shqiptare duhet t’ja konfiskojë pasuritë

Ish-Kreu i Gjykatës së Kasacionit në vitin 1994, flet nga SHBA: “Ja ...