Home / Lajme / Dalin statistikat – Ja pse kishte blerë gjak Haradinaj nga Serbia

Dalin statistikat – Ja pse kishte blerë gjak Haradinaj nga Serbia

Sipas një artikulli të publikuar në vitin 2018, Ramush Haradinaj del se ka bërë tregti edhe me serbët. Këtë e ka bërë në fushën e shëndetësisë. Qeveria e tij ka blerë gjak nga Serbia për shërbime mjekësore.

Në vitin 2017-2018, Kosova nën qeverisjen e Haradinaht, ka bërë gjak të kafshëve e njerëzve. Madje, sipas artikullit, gjaku në Kosovë ka hyrë në vlerë prej më shumë se 100 mijë euro. E ky lloj gjaku, sipas Doganës, përgatitet për “përdorime terapike, profilaktike apo diagnostikuese; antisera dhe Fraksione të tjera të Gjakut dhe produktet e modifikuara imunologjike”.

Por, ndonëse merr gjak prej shteteve të tjera, Kosova nuk është shumë e varur nga gjaku që vjen prej vendeve të huaja. Gjithë kjo pasi dhuruesit vullnetar të gjakut mbulojnë deri në 80 për qind të nevojave të pacientëve, raporton Zhurmapress.

Në Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, kanë thënë se që nga viti i kaluar janë afro 30 mijë dhurues të gjakut.

About admin

x

Check Also

Sa të gënjyer ishim !

/ Intervist që ia vlen të lexohet e rilexohet/ Intervistë me ish ...