Home / Opinion / Shqiptarët mes katastrofave natyrore dhe fatkeqësive politike

Shqiptarët mes katastrofave natyrore dhe fatkeqësive politike

Në vendbanimet sipas fotografisë së parë jetojnë qytetarët shqiptarë, ndërsa në vendbenimet sipas fotografisë së dytë jetëjnë oligarkët, politikanët hajdutë, sunduesit kriminelë, me pasurinë e vjedhur të shtetit, taksat dhe djersën e popullit.

Në një shtet kombëtar dhe pushtet demokratik, ku sundon ligji dhe drejtësia, do të kishte ndodhur e kundërta e kësaj që paraqitet në fotografitë e mëposhtme; politikanët dhe pushtetarët do të detyroheshin të jetojnë në pallatetet dhe shtëpitë e pasigurta, me fajin e tyre të ndërtuara pa kritere dhe standarde, ndërsa qytetarët do të jetonin në vendbanime të sigurta, qytete, lagje, pallate dhe shtëpi të sistemuara dhe rregulluara, të ndërtuara sipas kritereve të domosdoshme dhe standardeve bashkëkohore, me siguri më të plotë ndaj tërmeteve dhe fatkeqësive të tjera natyrore.

Foto 1. Këtë e ndërton politika dhe pushteti, e vuan populli;
Foto 2. Këtë e ndërton taksa dhe djersa e popullit, e shrytëzon politika dhe oligarkët e pushtetit.

(30.XI.2019)

Billedet indeholder sandsynligvis: friluftsliv
Billedet indeholder sandsynligvis: friluftsliv

About admin

x

Check Also

Xhemil Zeqiri, veprimtar heroik i çështjes kombëtare shqiptare

/ Nga Arkivi i diplomcis.dk/ Epoka e Re, 24.01.2004 Prishtinë, janar – ...