Home / 2019 / november

Monthly Archives: november 2019

PËRMASAT E KRIMIT SHTETËROR SERB NË KOSOVË

Recension për librin“… edhe ne dëshmojmë” të autorëve Shaip Emërllahu, Ahmet Selmani dhe Salajdin Salihu Përmasat e krimeve makabre serbe në Kosovë, nuk mund të kuptohen mirë pa e lexuar librin “… edhe ne dëshmojmë” të autorëve Shaip Emërllahu, Ahmet ...

Read More »

Shqiptarët mes katastrofave natyrore dhe fatkeqësive politike

Abdulla Mehmeti Në vendbanimet sipas fotografisë së parë jetojnë qytetarët shqiptarë, ndërsa në vendbenimet sipas fotografisë së dytë jetëjnë oligarkët, politikanët hajdutë, sunduesit kriminelë, me pasurinë e vjedhur të shtetit, taksat dhe djersën e popullit. Në një shtet kombëtar dhe ...

Read More »

nderuar, zoti Albin Kurti!

  Doemos do habiteni që po merrni këtë letër nga një i panjohur. Unë, quhem Pandeli Liko Zaka. Jam nga fshati Metaj, një fshat i vogël i njësisë administrative, Libofshë, rrethi Fier. Jam arsimtar në pension. Ç´më shtyu t´ju shkruaj ...

Read More »

Veteranët e rrejshëm dhe të  instrumentalizuar

 Shkruan; Skender Jashari Për dallim nga  luftërat  tjera, Lufta për Liri, në  çdo rast ka karakteristika të ngjajshme,  ajo “ niset  nga  idealistët”( të cilët në të shumtën  e rasteve  tradhëtohen dhe bijnë  heronjë), “ e mbarojnë  trimat”( pas lufte  ...

Read More »

ALFABETI I GJUHËS SHQIPE – KONGRESI I MANASTIRIT

Shqipja e shkruar dokumentohet që nga shekulli XIV me alfabetin latin. shkronja cirilike. Po këtë alfabet, të plotësuar me ndonjë shenjë greke, e përdorën edhe shkrimtarët arbëreshë. Duke qenë se greqishtja përdorej si gjuhë e kishës ortodokse, shqipja u shkrua ...

Read More »

LUFTËRAT BALLKANIKE – KRIMET SERBE NDAJ SHQIPTARËVE

(ribotim) Ka kaluar një shekull nga luftërat ballkanike. Në vitin 1912 Mbretëria e Serbisë e pushtoi Kosovën. Menjëherë pas kësaj filloi politika e gjenocidit serb ndaj shqiptarëve, e përcjellë edhe me shpërnguljen e dhunshme të tyre nga trojet stërgjyshore. Krahas ...

Read More »