Home / Lajme / KUMANOVË, MOS HARRO!!!SHKRUAN ATI ALEKSANDER,NGA ARGJENTINA E LARGET!

KUMANOVË, MOS HARRO!!!SHKRUAN ATI ALEKSANDER,NGA ARGJENTINA E LARGET!

MAJ 10, 2019

Fotografia e Alejandro Greco

Përshëndetje Mirëmëngjesi, Bashkekombas – e, Vellezer dhe Motra Shqiptar, Miqësi e dashur, të Shqipërisë, Përkujtojmë, më 98º Vjetorin, me 9 Nëntor 1917, do të ekzekutohej në Selanik Patrioti Themistokli Gërmenji, para pushkatimit shfaqi tri dëshira të ndonjëherë: Të vishem me kostum Kombëtar Shqiptar, të mos më lidhni sytë, komandën për zjarr e jap unë… Lavdi e Përjetshme Themistokli Gërmenj!!! Një jetë në shërbim të Atdheu, Gjaku juaj u bëftë dritë dhe frymëzim për Liri, Ndërgjegjësimin, Bashkimin dhe Lartësimin e Kombit Shqiptar!!!

Edhe Përkujtojmë sot dhe nesër me dhimbje të thellë Bijtë e Kombit, Luftëtarët e UÇK-së, të cilët para 4 vjetësh u dërguan në Kumanovë dhe u vranë nga dora e kriminele. Gjaku i dëshmorëve të Luftës Çlirimtare të UÇK-së është Gjak i ri i derdhur mbi Gjakun Stërgjyshor, Kombit e Flaktë!!! Lavdi gjithe Deshmoreve te rene ne mbrojtje te Atedheut, i pa harruar qofte Ideali per Deshmoret deri sa te jetoje toka meme!!! Pjesa tjetër e grupit lëngon burgjeve të ardhacakëve e dënuar me 150 vjet: Lirim pa kushte Ushtarëve Herojte , e Vëllezërve dhe Bijve tanë, trimat Luftëtarë, të UÇK-së Herojte të mbyllur padrejtësisht në burgjet sllave!!! Lavdi Jetës dhe Veprës së tyre!!! Me Shume Respektë te pafundë!!! nder të Burgosurve rasti Kumanovë!!!

Te pa harruar!!! Burim frymezimi per breza!!! Mos Harro!!! Dëshmorët dhe Ushtarëve qëndrojnë mbi çdo Parti, mbi çdo Ideologji e mbi çdo Religjion, sepse ata i takojnë gjithë Kombit Shqiptar!!! Lirim pa kushte Ushtarëve, në shërbim ndaj Kombit me Sakrificën e tyre për Lire, për Vlerat Njerëzore dhe Kombëtare për t’i kthyer Dinjitetin dhe Krenarinë, dhe për t’i siguruar Lirinë Kombit, por edhe që tregon rrugën si të ndiqet shembulli i Tij: Duam Bashkim Kombetarë!!! Bashkimi Kombëtar do të bëhet patjetër!!! Populli i Bashkuar kurrë nuk do të mposhtet!!! Rrofte Ribashkimi i Shqiperise: IIiria është Shqipëri!!! Lavdi Dëshmorëve të Atdheut të të gjitha kohërave!!! Gjaku i tyre u bë rrugërrëfyes për Altarin e Lirisë!!!

Rrofte gjithe Herojte e Kombit tone qe u Sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Rrofshin sa malet Shqiptare, Rrofte Heroy yn Kombetar, Rrofte Gjuha Shqipe, Rrofte Falmuri yne Kuq e Zi!!! Në Lavdinë e Kombit tonë Shqiptar përgjithmonë!!! Rroft Kombi Shqiptare!!! Rroftë Shqipëria Etnike!!! I Liris se Iliris!!! Autoctonus!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkelqësia e Juaj Imzot

+Aleksander I Shqipatrëve, Kryepeshkop – Bir I Shqiponjë

About admin

x

Check Also

SALIU JO QË NUK DO TË DËNOHET… POR SË AFËRMI DO TA KEMI KRYEMINISTËR

(Intervistë e supozuar me “Babalen” nga Vlora) I lodhur në takimet me ...